上野へ行った。東京都美術館内にある「アイボリー」というレストランのクレープグラタンを食べるつもりでレストランに入った。
アイボリー http://www.ivory-restaurant.com/
そしたら、なんとクレープは品切れだった、、、。
メニューには、タルトタタンがあった。
これは、タルトタタンの神様のお告げに違いない。タルトタタンを食べなさい、という、、、。
お告げに従った。
I went to Ueno. I was intention to have " gratin crepe", I came into the restaurant "Ivory".
And then, gratin crepe was sold out!!
In the menu, there was " Tarte Tatin".
It must be a divine to have a tarte tatin.
I obeyed the divine.
これは、上品な上品な、タルトタタンだった。
私が知ってるタルトタタンはこんな上品ではないのだけど。
It was a very very sotisficated Tarte Tatin.
Tarte tatin that I know isn't so sotisficated one like this.
表面のカラメルは見事にカラメリゼしてあって、フォークでたたき割らないと食べられなかった。
なにか、北海道の流氷を割って進むガリンコ号になったような気分だった。
タルトタタンもいろいろあって、本当に面白い!
※ ガリンコ号 http://www.garinko.com/
The surface of tarte is completely caramerized, so I could't eat sauf knock and break it by fork.
I feel that I was Garinko-go which advance breaking ice in Hokkaido.
There are varioius Tarte Tatins, it's amazing!!
*Garinko-go http://www.garinko.com/