太陽と花と波と緑そして命

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ある精肉店のはなし Tale of a bucher shop

2016-03-09 06:00:00 | 活動

ドキュメンタリー映画『ある精肉店のはなし』を見てきました。

I watched a documentary film "Tale of a bucher shop".

 

『ある精肉店のはなし』ホームページ http://www.seinikuten-eiga.com/

 

Tale of a bucher shop  http://www.seinikuten-eiga.com/english/

 

大阪貝塚市にある精肉店、牛を飼育、屠畜、そして小売りを一つの精肉店で行っていました。

飼育から屠畜、小売りまでを行う珍しい精肉店でした。

その家族経営の精肉店に密着したドキュメンタリー。

 

Kaizuka-city in Osaka-fu, there is a bucher shop which they raising cow and slaughter and sell meets.

This is a documentary film which report this bucher shop.

 

最初のシーンが牛を屠畜場に引いて行って、屠畜するところから始まります。

なかなかショッキングなシーンですが、こうやって牛がお肉になっていくんだな、とわかる。

スーパーに並んでいるパック入りのお肉からは、なかなかそれが実感できませんね。

 

The first scene is starting  that the man took a cow to the slaughter place.

That was a shocking scene, but I understood how to do for meet.

I can't imagine it when I look at the package of meet in a supermarket.

 

だいぶ前に、一度、学校給食の栄養士さんに、豚の屠畜場に見学に行った時の話を聞きました。

私は屠畜場を見学したことがないので、とても強烈な印象を受けました。

栄養士さんは、「そこに見学に行って以来、絶対にお肉を食べ残せなくなった。」とおっしゃっていました。

その意味が映画を見て、少し理解できました。

お肉はただのお肉ではなくて、命でした。

 

I heard the story telling several years ago that my colleague who is a dietitian, she went to the pig slaughter place.

I had a very strong impression because I had never seen the slaughter place.

She said that she can't waste meat after that.

I understood it after I watched the film.

Meat is not a meat, but meat was a life.

 

 

大きな牛の、額の急所にハンマーで一撃すると、牛はあっけなく倒れます。

あんな大きな牛を解体するのですから、ものすごい作業と技術です。

頭と内臓を取り除いて、皮もはいで、背骨から二つに切ったものを枝肉というのだと初めて知りました。

その枝肉から、また小売りするお肉にするためには、たくさんの作業が必要です。

 

The man hit the vital point of a big cow by a hammer, the cow fell down easily.

The prosess of taking a part of cow needs pretty big work and technique.

Taking away a head and internal organs and skin, after cut from the backbone for two part, we call " a branch meat".

For sell meat, they need many works more from this a branch meat.

 

 

 

 

 

 

 

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