太陽と花と波と緑そして命

I love mother nature,and life

ピータン豆腐 Pi-dan dofu

2016-08-17 06:00:00 | グルメ

English follows

池袋チャイナタウンの食材店でピータンを手に入れたので、ピータン豆腐を作ってみた。

すごく簡単で美味しいので、ぜひ作ってみてください。

 

1.豆腐を適当に切る。

2.ピータンをみじん切りにする。

(ピータンの外側についている泥は、包丁でこそげ落とすようにして取り除き、水で洗って卵の殻をむいてください。)

3.青ネギを小口切りにする。

4.豆腐の上にみじん切りにしたピータンをのせ、しょうゆと酢少々で味付けして、混ぜる。

5.青ネギをのせる。


I got some Pidan (Chinese egg) in Ikebukuro China town, so I cooked Pidan-Dofu.

It's very easy and good.

Please try it!

 

1. Cut Tofu as you like.

2. Cut Pidan in small pieces . (You remove the mad with a nife, wash the pidan and take off the egg shell.)

3. Chop the green onions.

4. Put Pidan on Tofu, and put some soy sauce and vinegar and mix them.

5. Put green onions on the pidan.

 

 

 

Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする