太陽と花と波と緑そして命

I love mother nature,and life

最近のおいしかったもの2 My good food diary 2

2017-05-22 06:00:00 | グルメ

English follows

 

 

ふきは春の味だ。

九州に住んでいた頃は、父と母が山へふきを取りに行って、料理し、よく食べたものだ。

ふきは家族の味だなぁ。

ふきを手に入れたので、皮をむいて下ごしらえした。

写真は下ごしらえ後のふきだ。

鶏肉といっしょに炒めて、酒としょうゆで味付けした。

おいしかった!

 

Fuki(a butterbur) is a spring taste!

When I lived in Kyushu, my mother and father went to pick them in the mountain, and cooked them, I often ate them.

It is a family taste for me.

I got some fuki, and pire out skin before cook.

This is a picture after preparation.

 

I fried with chiken and put soy source and sake.

It was delicious!

 

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