English follows
ついに、「紅燈楼(ホントウロウ)」へ行けた!
ずっと行きたかったけど、なかなか田舎にいると足がないもので、、、。
https://tabelog.com/nagasaki/A4202/A420201/42000871/
高校時代の友人がやっているお店です。
シェフは中国山西省の麺の聖地出身の方なので、麺類が充実しています。
八宝茶を注文。菊やなつめ、クコなどが入っていて、少し甘いおいしいお茶です。
麺の写真は撮り忘れてしまいましたが、とってもおいしかったです。
I finaly went to Hong deng lou, a Chinese restaurant in Sasebo.
I wanted to go there very much for a long time ago, but when I am in country side, I can't drive, so I couldn't go.
https://tabelog.com/nagasaki/A4202/A420201/42000871/
This is one of my high school friend's restaurant.
A chef is from China, Shan xi sheng, a region of noodle.
I had a Babao tea, there is a flower and many fruits in it, a little bit sweet and very good.
I forgot to take pics of noodles, but it was very good.
そして、すごくうれしかったのが、シャーピンを食べられたことです。
シャーピンがある中華料理屋さんはめったにないです。
And I was so happy to eat Shao bin, you can get it easily in ordinaly Chinese reataurant!