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French galette ガレット、食事のクレープ

2016-06-22 06:00:00 | グルメ

English follows

ガレットを作った。

ガレットは、甘いデザートのクレープの食事版です。甘くない食事のクレープです。

ベシャメル・ソースを作って、(ベシャメル・ソースは、要するにホワイトソースです)小松菜とえのきとベーコンを入れました。

大昔のフランス留学時代とパリや東京のレストランで食べたガレットを思い出しながら作りました。

レシピを書いてみます。

----ガレット----(量は適当です。知りたい人はクックパッドなどで調べてください)

1.小麦粉に卵を入れて混ぜる。牛乳とサラダオイル(溶かしバターでもいい)を混ぜる。

2.冷蔵庫で2,3時間ねかせる。

3.フライパンにサラダオイルを入れ、たねを入れて薄くのばす。

4.表面が乾いたら、ひっくり返して、反対も焼く。

本式のガレットは、小麦粉ではなくそば粉を使います。そば粉が手に入ればそば粉で作ってみてください。

 

----ベシャメル・ソース-----

1.バターをなべに入れ溶かし、溶けたら小麦粉を入れる。

2.弱火で熱を加えながら、少しずつ牛乳を入れる。

3.とろみがつくまで熱を加える。

4.とろみがついたら、塩こしょうで味付けする。

 

----ガレットの具----

ベシャメル・ソースの中に小松菜、えのきを入れて、なじむまで少し火にかける。

 

----仕上げ----

フライパンにガレットを一枚しき、その上にベシャメル・ソース、ベーコン、チーズをのせる。

 

----他の具で ----

デザートはチョコレートソース、ジャム、バターと砂糖、果物とホイップクリームなどを包んでもおいしいです。

 

I cooked "une galette".

It is a salty French pancake as meal.

I made béchamel sauce, and then put spinach and mushroom and bacon.

I cooked it thinking about my old days in France and remembering the meal I ate at the French galette restaurants in Paris and Tokyo.

I'll try to write the recipe.

---Galette---

Mix wheat flour, egg, milk, melted butter or salad oil.

Leave it in the refrigelator for 2 or 3 hours.

Put some salad oil on the frying pan, and put the paste and spread it thin.

Fry it until its surface dries, and turn it over to fry the other side.


--- beshamel sauce ----

Put butter and wheat into a pan. Heat and stir it.


Heat if until it becomes thick.

Put some salt and pepper in it.


---- fillings -----

Put some spinach and mashrooms into the beshamel sauce.


----- finish ----

On the frypan, put une galette, and then put some beshmel sauce, becon, and some cheese.


-----other -fillings-----

You can put chocolate sauce, jam, butter and sugar, fruits and whipcream, etc...




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