おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 鰻ときゅうりの酢の物 鰻ざく 

2021年09月27日 | 日記

鰻ときゅうりの酢の物 鰻ざく

鰻ざく(うざく)は、うなぎときゅうりを合わせ酢などで味付けした酢の物で、うなぎと歯ごたえの良いきゅうりの酢の物は相性抜群。      

2人前

➀生姜15gは薄くスライスし千切り。

②きゅうり2本のヘタを除き、2mm幅に薄く輪切りにし、塩小匙1/4をふって5分程おく。

③ボウルに砂糖小さじ1・少々・大さじ1・しょうゆ大さじ1/2入れて混ぜ、合わせ酢を作り、➀を入れて、よく混ぜ合わる。

④②の水気をよく切り、③に合わせる。

⑤市販のうなぎ蒲焼1/2うなぎを7mm幅に刻み、④と合わせ完成。

 

Tokyu no VinegarEd Eel Zakku

Uzaku is a vinegared item seasoned with vinegar and other things that combine  eel and cucumber, and the eel and textured cucumbers go well together. 

 2 people in front

①15g ginger sliced thinly and shredded.

With the  exception of two cucumbers , cut them into thin slices into 2 mm wide slices, sprinkle with 1/4 salt , and leave for about 5 minutes .

In a bowl put 1 tsp sugar / a little salt  / vinegar 1 tablespoonsvinegar 1/2 tablespoons of soy sauce and mix to make the combined vinegar. Add , and mix well  .

④Drain well and match to .  

⑤Commercially available eel kabayaki 1/2 eel is chopped into 7 mm width andcompleted together with.

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