鯛のそぼろ寿司
お客様の来訪に備え、鯛の粗を買い求め、茹でてそぼろを作り寿司を作りました。
①鯛の粗を茹でて丁寧に骨を取り除く。
➁ほぐした物をライパンで炒め、好みの味に昆布茶・塩・醤油で味付ける。
③寿司用の容器に酢飯を入れその上に鯛のそぼろ乗せ押し付ける。
④箱から取り出し皿に盛り付け山椒の葉等や生姜等を乗せ出来上がり。
*箱寿司の作り方は箱寿司のレシピを参照下さい
ご飯ふりかけ(そぼろ飯)お茶漬けの振りかけに。
Sea bream soboro sushi
In preparation for the visit, we bought coarse sea bream, boiled it and made sushi.
①oil the coarse sea bream and carefully remove the bones.
②ry the loosened food in rypan and season with kombucha, salt, and soy sauce to your liking.
③ut the vinegared rice in the sushi container and put the sea bream on top of it and press it.
④Take it out of the box, serve it on a plate, put sansho leaves, ginger, etc. on it.
*Please refer to the recipe for box sushi for how to make box sushi.
Rice sprinkle (soboro rice) For sprinkling ochazuke.