English follows
去年、フレンチシェフのメリッサが家に来て、タルトタタンを作ってくれた。
http://blog.goo.ne.jp/jocolamer/e/bb10913431a1dec1060b99a4383c5732
逐一見て、作り方を習った。
今年やっと自分で初めて作ってみた!
夜中に突然思い立ち、やってみた。(たまに夜中に突然思い立って料理することがある。)
見た目は良くない。それは去年メリッサが作ってくれたものと比べると明らか。
し、か、し、、、、超おいしい!!!
紅玉りんごが出回る季節には、タルトタタンパーティーやらなきゃな!
これはメリッサシェフのタルトタタン。
This is Melissa's Tarte Tatin.
Last year, Melissa who is french chef came to my house and I learned how to cook Tarte Tatin.
I tryed to cook it at last for the first time.
Suddenly I made up my mind to cook in midnight.
( I sometimes start to cook in midnight suddenly...)
It is not good for looking. If you compare it with Melissa's tarte, it is clear.
But, it was DELICIOUS!!!
I have to do Tarte Tatin Party in this season of Jonathan apple!
これに紅玉3つ使いました。
型にバターとりんごとグラニュー糖を入れ、火にかけます。
ある程度したらパイシートで覆います。
180°のオーブンで45分焼きます。
I used 3 apples in this Tarte.
In mold, put some butter and apple and sugar and simmer.
Cover with pieseat and bake 180 oven 45 minites.
焼きたての熱いタルトタタンにバニラアイスや生クリームをそえて食べるとおいしいです。
It's better eat hot Tarte Titin with banila icecream and fresh cream.