キャベツとエリンギのアンチョビ炒め
アンチョビとはカタクチイワシ科の小さい海水魚。地中海・南アメリカ西岸などでとれる。
①石づきを落したエリンギを半分に切り、キャベツはざく切りして洗いザルで水切り。
2アンチョビ3枚を調理バサミで5mm幅くらいに切っておく。
⓷フライパンに油をいれ、アンチョビ25gとエリンギを炒め・キャベツとガーリックパウダーを入れ炒め合わせ軽く塩をふり、フタをして弱火に。約3分蒸し焼き。
➃キャベツが柔らかくなったら残りのアンチョビ25gを入れ炒めたら出来上がり。
Stir-fried cabbage and eringi with anchovies
Anchovies are small saltwater fish of the sardine family. It can be taken in the Mediterranean Sea and the West Coast of South America, etc.
①Cut the eringi which dropped the stone in half, cut the cabbage roughly, wash it, and drain it with a colander.
②Cut 3 anchovies into 5mm widths with cooked scissors.
⓷Put oil in a frying pan, stir-fry 25g anchovies and eringi, stir-fry cabbage and garlic powder, sprinkle lightly salt, cover and set over low heat. Steam for about 3 minutes.
➃When the cabbage is tender, add 25g of the remaining anchovies and fry and you're done.