おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 トマトとオクラの素麵

2021年07月28日 | 日記

トマトとオクラの素麵

オクラとトマトのさっぱりぶっかけ素麺

オクラとトマトと風味の良いいり胡麻油で和え、暑い夏にぴったりの一品でウドンや蕎麦でも良い。

                        

①オクラはガクを取り除き、塩をまぶして板ずりして、お湯の沸いたら入れて1分ほどゆで、取りし冷水で粗熱を取り、水気を切り、ヘタを切り落として薄切りトマトは一口大に切る。

②ボウルに醤油小さじ1・黒こしょう少々・胡麻油小さじ2を入れて混ぜ合わせ①を加える。

③ボウルにめんつゆと冷水を入れて混ぜ合わせる。

④鍋のお湯が沸いたらそうめんを入れて、流水で洗い、水気をよく切る。

⑤器に④・②盛り付け、③をかけて、お揚げの炊いたんと茹で卵があり、乗せました。

*野菜はブロッコリーでや青紫蘇のみじん切りを天盛も良い。

昨日の我が家の夕飯(うなぎ)

 

The elementary of Mat and okr noodles

Okra and tomato refreshing bukkake noodles.

Okra, tomato and  flavorful sesame  oil are available, and oudon or buckwheat noodles are perfect for hot summer.

①Remove the oks, sprinkle with salt, put them in for about 1 minute, remove the rough heat with cold water, drain, cut off the heta and cut the thinly sliced tomatoes into bite-sized .

②In a bowl, add 1teaspoon of soy sauce , a little black pepper , and 2 teaspoons of sesame oil .

③Put the water in a bowl and mix.

④When the hot water in the pot boils, add somen, wash with hot water, and drain well.

⑤I put and ware on thebowl, , cooked fried chicken and boiled eggs, and put it.

* Vegetables can be chopped with broccoli or blue shiso.

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