ボンゴレビアンコ
スパゲティ料理の一種で、具材にあさりを用いたもの、うま味たっぷりのニンニクの香りが食欲をそそり、簡単に出来る。
1人前
①ニンニク1かけらをみじん切り。
②お湯1000mℓの沸いた鍋に塩小匙2を入れ、スパゲティ80g(なければ乾麺)を茹でたら、100mℓの茹で汁を残して湯切り。
③中火で熱したフライパンにオリーブオイル大匙2と①を入れて炒め、むきあさり(市販品の冷凍アサリ)80g・玉ねぎ50g・椎茸30gと白ワイン50mℓを加え蓋をして、中火で2分ほど熱する。
④②のスパゲティと茹で汁、塩・胡椒をふたつまみを加えて中火のまま混ぜ合わせる。
⑤全体に味が馴染んだら器に盛り付け、トマト・茹でブロッコリー・粉パセリ適量をかけて完成。
Bongo Levianco
It is a kind of spaghetti dish, using clams as ingredients, and the aroma of garlic with plenty of umami is appetizing and easy to do.
person in front of
①Chop 1 clove of garlic.
② Put 2 salt teaspoons in a 1000ml boiling pan, boil 80g(if notdry noodles) spaghetti, leave 100mlof boiling juice and cut into hot water.
③In a frying pan heated over medium heat, stir-fry 2 tablespoons of olive oil and①, add 8 0g of muki clams (commercially available frozen clams) 80g enoki 30g and 50ml of white wine, cover and heat over medium heat for about 2 minutes.
④② Add two spaghetti, boiled juice, salt and pepper and mix over medium heat .
⑤When the taste is familiar to the whole, serve in a bowl, and add the appropriate amount of mini tomatoes, boiled broccoli, powdered parsley.
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