きくいもの甘酢漬け
キクイモの収穫が始まりました、料理は・お好み焼き・菊芋ミネストローネ風スープ・菊芋カレー・根菜ボール・菊芋サラダ・ミックスビーンズ・菊芋かきあげ・菊芋バウンドケーキ・牛乳煮・バター焼き・フライ・スープ・味噌漬け・煮物・天ぷらなどがあるが、今回はごく簡単な酢漬けをつくりました。
①キクイモを洗い輪切りにする。
②袋に入れ甘酢をまぶす程度に入れ出来上がり。
そのまま食べたり野菜サラダ等に天盛りも美味しい。
*甘酢の作り方:酢400mℓ、三温糖150g、みりん100mℓ、水120mℓ・塩小さじ1を入れて火にかけ、沸騰させて甘酢を作る。
Pickled sweet and pickled with kikun
The harvest of kikuimo has started, cooking has started , Okonomiyaki, Kikuimo minestrone style soup, Kikuimo curry, root vegetable ball, Kikuimo salad, mixed beans, Kikuimo kakiage, Kikuimo bound cake, milk boiled, butter grilled, fried, soup, miso pickled, simmered dish ・ Tempura There are such things, but this time I made a very simple pickled pickle.
①Wash the black potatoes and cut them into slices.
②Put it in a bag and put it in the degree to sprinkle with sweet vinegar.
The top of the restaurant is delicious for vegetable salad and so on.
How to make sweet vinegar: Put 400ml vinegar, 150g of warm sugar, 100ml mirin, 120ml of water, 1 tsp salt, put on the fire, boil and make sweet vinegar.