鯛の箱寿司
久し振りに鯛のそぼろを作りました、これを使い箱寿司を作りました。
➀鯛のあらを洗い、煮沸したお湯の中に3分ほど入れ、取り出し、みの部分をかきとる。
②①を鍋に入れ料理酒・醤油・こぶ茶を適量加え、水分を飛ばし、100g単位に冷凍保存。
③米1.5合の割合に寿司酢30mℓ(酢:砂糖:塩=10:4:1)、ゆかりが有れば混ぜる。
寿司酢は市販のでも良い。
➃容器にラップを敷き、ご飯を入れ、平にして、②のそぼろ100gを敷き詰め押さえて出来上がり。
Sea Bream Box Sushi
I made sea bream soboro for the first time in a long time, and made box sushi using this.
➀Wash the sea bream, put it in boiling water for about 3 minutes, remove it, and stir the mino.
②① Put in a pot, add an appropriate amount of cooked sake, soy sauce, and hump tea, remove moisture, and store it frozen in a single 100
③Mix 30 ml of sushi vinegar (vinegar: sugar: salt = 10: 4: 1) in the ratio of 1.5 rice, if there is a connection.
Sushi vinegar can be commercially available sushi flour.
➃Wrap in a container, put rice, flatten it, lay 100 g of soboro ② and press and hold it.