おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 焼き素麺

2022年05月16日 | 日記

焼き素麺

 ご飯の代わり茹でた素麺を使いました。お好みの肉・魚や野菜を入れるとアレンジが広がります。 

  

①牛肉(ひき肉・豚肉・魚のフレーク等)をサラダ油で炒め、色が変われば適当に切った玉葱・キャベツ・人参・ブロッコリーを加え炒める。

②①に素麺を茹でさっと焼いたもの加え、醤油・すき焼きのタレ・塩・胡椒少々で味を整え最後にバターを溶かし皿に盛り付けゆで卵・茹でブロッコリーを乗せ出来上がり。

*野菜は、季節の野菜、トウモロコシ・枝豆・ほうれん草・チンゲン采・キクイモの葉等で良い

Baked noodles

 Use boiled plain noodles instead of rice, and add your favorite meat, fish and vegetables to expand the arrangement.

    

①Stir-fry the beef (minced meat, pork, fish flakes, et) in salad oil, and when the color changes, add the onion cut appropriately, cabbage, carrots, broccoli and fry it.  

②Add the boiled and quickly baked plain noodles to , season with soy sauce, sukiyaki sauce, salt, and a little pepper, and finally melt the butter and serve it on a plate, and put the boiled egg and boiled broccoli on top and v

 *Vegetables can be seasonal vegetables, such as corn, edamame, spinach, bok choy, and chrysanthemum leaves

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