おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 むきアサリとキャベツのペペロンチーノ

2022年05月29日 | 日記

  むきアサリとキャベツのペペロンチーノ

      2人前アサリとキャベツの食感がたまらない一品

ペペロンチーノとは、イタリア語で「唐辛子」を表します。

 

①沸騰した水800mℓに塩小匙1/2を入れ、素麺100gを茹でる。

➁ニンニク1片をみじん切りをオリーブオイル大匙1をひいたフライパンで鷹の爪輪切り小匙1と一緒に入れて中火で炒める。

➁にキャベツ100g・人参50gを適当な大きさを加えて軽く炒めたら、むきアサリ70gを加え塩胡椒で味付けて、素麺を入れ コンソメ顆粒小さじ1/2・ハーブソルト小さじ1/2・ブラックペッパー適量・素麺の茹で汁50mlを混ぜ完成。

*素麺の代わりスパゲッティ・蕎麦・うど んでも良い。

*好みで豆板醬を入れても良い。

野菜は玉ねぎ・葱・ほうれん草や葉っぱ物での何でも良い。

Peperoncino with bare clams and cabbage

A dish with an irresistible texture of clams and cabbage

Peperoncino stands for "chili" in Italian. 

  • people ago

In 800 ml of boiling water put 1/2 of a small spoonful of salt and boil 100 g of plain noodles.

Put 1 piece of garlic chopped together with 1 spoonful of hawk's claw in a frying pan with 1 large spoonful of olive oil and fry over medium heat.

➁ Add 100 g of cabbage and 50 g of carrots to the appropriate size and fry lightly, add 70 g of peeled clams, season with salt and pepper, add the plain noodles, 1/2 teaspoon of consommé granules · Mix 1/2 teaspoon of herbal salt, appropriate amount of black pepper, and 50ml of boiled noodle juice to complete.

* Instead of plain noodles, spaghetti, buckwheat and udon may also be used.

* You may put bean plate sauce if you like.

* Vegetables can be anything with onions, onions, spinach and leaves.

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