おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ピクルス

2022年05月26日 | 日記

ピクルス

ピクルスとは

日本式は塩で柴漬け等は漬けるが。西洋は酢で漬けるのがピクルスと呼ぶ。

野菜,果実などを香辛料とともに酢漬にしたもの。きゅうり,花野菜,人参,大根,玉ねぎ,いちじく,レモン,なしなどを適当な大きさに切って,重しをして塩水に漬け,1夜放置して取出し,水洗塩出しをする。次いで,砂糖,丁子肉桂などの香味料を加えた調味液に漬込んでつくる。西洋の漬物。

                     

セロリ1本・人参5本・キュウリ2本を5cm程の長さに切り縦に半分か4つ切り・玉葱2~3個を半月切り。

湯を1ℓほど沸かし、酢を少々入れ、野菜をさっと茹でて水切る。固いもから先茹でる。 茹でる代わり塩で揉む方法でも良い。

別の鍋酢250mℓ・砂糖100g・ローリエ2~3枚・塩少々を沸騰させて、冷す。

熱湯で消毒したビンに、②の漬け汁・野菜・鷹のつめ2本・粒胡椒を入れ半日漬け込み出来上がり。

 *野菜は大根・ラデイシュ・なす・生姜・ピーマン・茗荷も良い。

 *野菜を茹でるかわり、塩で揉んでおく方法でも良い。

pickles

What is a pickle?

Although the Japanese style is salt and pickled shiba pickles. In the West, pickled pickles are called pickles.

Vegetables, fruits, etc. are pickled with spices. Cut cucumbers, flower vegetables, carrots, radish, onions, figs, lemons, etc. into appropriate sizes, weigh them and soak them in salt water, leave them for one night, take them out, wash them with water. Salt out. Next,  it is made by soaking in a seasoning liquid with flavorings such as vinegar, sugar, clove, and meat cinnabar. Western pickles.

                    

①1 celery, 5 carrots, 2 cucumbers about 5 cm long

Cut in half or 4 pieces lengthwise, cut 2 or 3 onions into half moons.

②Boil about 1 l of hot water, add a little vinegar, and quickly boil the vegetables.

Drain the water. Boil from hard thighs.  It may be rubbed with salt instead of boiled.

③In another saucepan, 250ml of vinegar, 100g of sugar, Laurier 2~3

Boil a little bit of salt and let cool.

In a bottle disinfected with boiling water, the pickled juice of , vegetables, and hawk's claw 2

Put the book and grain pepper and soak it for half a day and voila.

* Vegetables are also good for radish, radish, eggplant, ginger, peppers, and strawberries.

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おばさんの料理教室 マグロのステーキ

2022年05月26日 | 日記

マグロのステーキ

  マグロの新鮮な物がが手に入りステーキにしました。

   

①フライパンにサ手頃なマグロラダ油大匙1を熱し、しめじ・大根を薄く切り電子レンジで加熱した物とマグロ300gを焼く。

②①に熱が入れば、醤油大さじ2・みりん大さじ1・大さじ1を入れて弱火で煮詰め、火から下ろす。

③②を皿に乗せ、野菜を盛り付け完成。

Tuna steak

         I got affordable tuna and made it into steak.

    

①In a frying pan, heat 1 tablespoon of salad oil, slice the shimeji and radish into thin slices and bake 300 g of tuna heated in the microwave.

②If heat enters , put 2 tablespoons of soy sauce, 1 tablespoon of mirin, and 1 tablespoon of sake, boil over low heat, and remove from heat.

③Put on a plate and serve the vegetables to complete.

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