おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 カボチャとひき肉の蒸し焼き

2022年10月16日 | 日記

カボチャとひき肉の蒸し焼き

カボチャの若いのを収穫して色々な料理を楽しみました

      

①カボチャ皮のまま2cm位の横切り、電子レンジ3分加熱。

②ひき肉に醬油麹を混ぜ合わせる。

③フライパンにクッキングシートを敷き、カボチャを並べ、ひき肉を乗せ人参を真ん中に乗せオリーブオイルをかけ、クッキングシートの下に水少々を入れ蓋をして蒸し焼きにする。

④お皿に盛り付け、トマト・ブロッコリーを添える。

*肉は牛肉・豚肉等魚でも良い野菜はブロッコリー・トウモロコシなどでも。

Steamed pumpkin and minced meat   

     

①Cut the pumpkin skin into pieces about 2 cm and microwave for 3 minutes.

②Mix the minced meat with soy sauce koji.

③Line a cooking sheet in a frying pan, arrange the pumpkins, put the minced meat on it, put the carrots in the middle, drizzle olive oil, put a little water under the cooking sheet, cover and

④Serve on a plate and garnish with tomato and broccoli.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする