おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 むかごのバター炒め

2022年10月30日 | 日記

むかごのバター炒め

今の時期野山を歩いていると、むかごが沢山あるそっと取り除き採取し、色々な料理

を楽しむ。

ホクホクの食感のむかごと、ニンニクが香るバターがよく合い、ごはんにぴったりのおかずや、酒のつまみにも最適。

 

2人前

①中火で熱したフライパンに、有塩バター10gを溶かし、むかご100gを炒める。

②むかごにバターが馴染んだら、めんつゆ(2倍濃縮)大匙1・おろしにんにく小匙1/21分程炒め、火から下し完成。

Stir-fried mukago in butter

When walking in the mountains at this time of year, I gently removed many baskets and collected them, and cooked various dishes.Enjoy.

The texture of the hokuhoku and the garlic-scented butter go well together, making it a perfect side dish for rice or a snack for sake.

         

  • people ago

①n a frying pan heated over medium heat, melt 10g of salted butter  and fry 100g of mukago.

②hen the butter has blended into the basket, fry 1 large spoon of noodle soup (2x concentrated) and 1/2 small spoon of grated garlic for about 1 minute, remove from heat.

コメント
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