おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 鯛のそぼろを使ったハンバーグ

2022年10月19日 | 日記

鯛のそぼろを使ったハンバーグ

鯛のそぼろを沢山作ったのでこれを使いハンバーグにしました。

  

2人前

①中火で熱したフライパンに有塩バター10gを溶かし、玉ねぎ100gみじん切り・人参50gこま切れを炒める。

②ボウルに鯛のそぼろ200g・パン粉10g・卵1個・塩こしょう小さじ1/2・デミグラスソース・ケチャップ大さじ3中濃ソース大さじ3しょうゆ小さじ1を入れて、全体がなじんだら①入れて混ぜ合わせ、円形に成形。

③中火で熱したフライパンにオリーブオイル大匙1をひき、②入れて両面に焼き色が付いたら蓋をし、弱火で3分程蒸し焼きにする。

④皿に盛り付けキャベツの蒸したものを添え来上がり。

Hamburger steak made with sea bream I made a lot of sea bream, so I used this to make hamburgers.

 

 2 servings

Melt 10g of salted butter in a frying pan heated over medium heat, and fry 100g chopped onion and 50g carrot pieces. In a bowl, add 200g sea bream, 10g breadcrumbs, 1 egg, 1/2 teaspoon salt and pepper, demi-glace sauce, ketchup, 3 tablespoons medium-thick sauce, 1 teaspoon soy sauce, and when the whole thing

blends in, add, mix, and form into a circle. Put 1 large spoonful of olive oil in a frying pan heated over medium heat,

③②, cover when both sides are browned, and steam over low heat for about 3 minutes.

Serve steamed cabbage on a plate

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