海老と椎茸を使ったアヒージョ
アヒージョは、スペイン語で文字通りには「小さなニンニク」、具体的には「刻んだニンニク」を表わす言葉であり、オリーブオイルとニンニクで煮込む、マドリード以南の代表的な小皿料理(タパス)の一種である。
①冷凍むき海老を解凍する。
②人参・椎茸は適当な大きさに切る。
③ニンニクは薄切り。
④オリーブオイルと細切り生姜、③を入れて、中火で香りが出るまで加熱し。
⑤海老や人参・椎茸を入れて、火が通るまで加熱して、塩こしょう・アンチョビソースで味を調え出来上がり。
*季節の野菜ブロッコリーなどを使うのも良い。
アンチョビー・ソース
アンチョビー・ソースは,熟成した魚肉を砕して塩蔵の浸出液・糊料・香辛料を混和、加熱したヨーロッパ風魚醬(ぎよしよう)で、濃い塩味とおだやかなしおから様の風味がある。魚臭がするのでかくし味的に用いることが多く,バターに練りまぜてアンチョビー・バターにし,魚貝類のサラダや,まがいもののキャビア,卵ペーストなどの風味づけに使う。
Ajillo with shrimp and shiitake mushrooms
Ajillo is literally a spanish word for "small garlic" and, specifically, "chopped garlic", and is a type of typical small plate dish (tapas) south of Madrid, stewed with olive oil and garlic.
①Thaw the frozen shrimp.
②Cut shiitake mushrooms and eringi into appropriate sizes .
③Garlic is thinly sliced.
④Add olive oil and shredded ginger and ③ and heat over medium heat until fragrant.
⑤Add shrimp, eringi and shiitake mushrooms, heat until cooked, season with salt and pepper.
*It is also delicious to use anchovy sauce for seasoning.
*It is also good to use seasonal vegetable broccoli.
Anchovy Sauce
Anchovy sauce is a heated European-style fish that crushes aged fish meat and mixes leachate, glue and spices from the salthouse, and has a strong salty taste and a gentle salty flavor. Because it smells fish, it is often used for concealing taste, kneaded with butter to make anchovy butter, and used for flavoring of salads of fish and shellfish, caviar of potato, egg paste, etc.
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