おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  あさりの炊きこみご飯

2022年07月15日 | 日記

あさりの炊きこみご飯

         

①米3合洗い、醤油大匙1.5・塩・昆布茶適量水を加え4合の水の分量にして、か き混ぜ、その上に市販品の冷凍アサリ・筍・椎茸・人参・刻み生姜を乗せ通常どおりに炊く。

*炊きあがれば良くほぐして混ぜる。

➁器に盛り出来上がり。

*椎茸・キノコ・枝豆などを混ぜるのも良い。

*冷凍そら豆・アサリは業務スーパーで売っている。

sCooked rice with clam

           

①Add 3 servings of rice, 1.5 tablespoons of soy sauce, salt, kelp tea appropriate amount of water, make a portion of 4 pieces of water, stir, and then put commercially available frozen clams, bamboo shoots, shiitake mushrooms, carrots, and chopped ginger on top of it and cook as usual.

* When cooked, loosen well and mix.

Serve in a bowl and boil broccoli.

* It is also good to mix shiitake mushrooms, mushrooms, edamame, etc.

* Frozen broad beans and clams are sold at business supermarkets.

 

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