おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  簡単 麻婆茄子

2021年09月27日 | 日記

簡単 麻婆茄子

めんつゆを使い手軽に作る。麻婆豆腐にアレンジも。

 

2人前

ナス3本はヘタを切り落とし、1cm幅の半月切り。

②長ねぎ1本はみじん切り。

③フライパンにごま油大匙1をひいて中火で熱し、②・豚ひき肉150g豆板醤大匙1/2・すりおろし生姜小匙1・すりおろしニンニク小匙1・鷹の爪輪切り小匙1/2を入れて炒めます。豚ひき肉に火が通ったら➀を加えて、ナスに焼き色がつくまで焼く。水150mℓ、めんつゆ大匙3を加えて、全体に味がなじむまで中火で煮る。

④中火のまま水溶き片栗粉大匙2を回し入れ、かき混ぜながら熱し、とろみがついたらラー油大匙1/2を加えて軽く混ぜ、火から下ろす。

⑤器に盛り付け、小ねぎを散らして完成

Easy Mapo Eggplant

Easy to make using a soup. There is also an arrangement for mapo tofu.  

    

2 people in front

①3 eggplants are cut off and cut 1cm wide half moon.

②1 long onion,

③In a frying pan, heatsesame oil 1 over medium heat and② minced pork 150g/ soy sauce 1/2large spoon ・ grated ginger small 1 Grated garlic 1 small spoon ・ hawk's claw slices 1/2 small pieces and  stir-fry. When the ground pork is cooked,  add the eggplant until it is browned.   Add 150mlof waterand 3 large-sized rice  sauces and cook over medium heat until the whole dish blends in.   

④Turn in the water-soluble potato starch 2 over medium heat, heat while stirring, add 1/2 of the thickened oil, lightly mix, and remove from the heat.

⑤Serve in a bowl, scatter the onion and complete .

 

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