おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 焼き素麺

2022年05月16日 | 日記

焼き素麺

 ご飯の代わり茹でた素麺を使いました。お好みの肉・魚や野菜を入れるとアレンジが広がります。 

  

①牛肉(ひき肉・豚肉・魚のフレーク等)をサラダ油で炒め、色が変われば適当に切った玉葱・キャベツ・人参・ブロッコリーを加え炒める。

②①に素麺を茹でさっと焼いたもの加え、醤油・すき焼きのタレ・塩・胡椒少々で味を整え最後にバターを溶かし皿に盛り付けゆで卵・茹でブロッコリーを乗せ出来上がり。

*野菜は、季節の野菜、トウモロコシ・枝豆・ほうれん草・チンゲン采・キクイモの葉等で良い

Baked noodles

 Use boiled plain noodles instead of rice, and add your favorite meat, fish and vegetables to expand the arrangement.

    

①Stir-fry the beef (minced meat, pork, fish flakes, et) in salad oil, and when the color changes, add the onion cut appropriately, cabbage, carrots, broccoli and fry it.  

②Add the boiled and quickly baked plain noodles to , season with soy sauce, sukiyaki sauce, salt, and a little pepper, and finally melt the butter and serve it on a plate, and put the boiled egg and boiled broccoli on top and v

 *Vegetables can be seasonal vegetables, such as corn, edamame, spinach, bok choy, and chrysanthemum leaves

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おばさんの料理教室 焼き飯

2022年05月15日 | 日記

焼き飯

        菜を使った野菜炒めを・・・    

牛肉(ひき肉や豚肉)をサラダ油で炒め、色が変われば適当に切った玉葱・キャベツ・人参・ブロッコリーを加え炒める。溶き卵でとじるのも良い。

②①にご飯を加え、醤油・すき焼きのタレ・塩・胡椒少々で味を整え最後にバターを溶かし出来上がり。

*野菜は、季節の野菜、トウモロコシ・枝豆・ほうれん草・チンゲン采・キクイモの葉等で良い

 

fried rice

         Stir-fried vegetables using seasonal vegetables ...    

①Stir-fry the beef (minced meat or pork) in salad oil, and when the color changes, add the appropriately cut onions, cabbage, carrots and broccoli and fry them. It is also good to bite with beaten eggs.

②Add rice to , adjust the taste with soy sauce, sukiyaki sauce, salt, and a little pepper, and finally melt the butter and

*Vegetables can be seasonal vegetables, such as corn, edamame, spinach, bok choy, and chrysanthemum leaves.

 

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おばさんの料理教室 簡単豚肉素麺

2022年05月14日 | 日記

簡単豚肉素麺

素麺は温かいままでも、冷やしてもおいしくお召し上がりいただけます。    

2人前 

①中火に熱した鍋にごま油をひき豚バラ150gを入れ、色が変わるまで炒める。

➁➁に水500mℓ・醤油しょうゆ大さじ3・みりん大さじ2・顆粒和風だし小さじ1・ひとを入れ、中火でひと煮立ちさせたらアクを取り、豚バラ肉に火が通るまで煮込み、中火のまま、葱50gを5mmを入れ、長ねぎがしんなりしたら火から下ろす。

③お湯500mℓを沸騰させた別の鍋に素麺2玉を入れ茹で、流水で冷まして水気を切る。

➃器に③・➁・茹で卵・ブロッコリー盛り付けて完成。

Easy Pork Noodles

You can enjoy the noodles deliciously even if they are warm or cooled. 

  • people ago

In a pan heated over medium heat, put 150 g of sesame oil and fry until the color changes.

Add 500ml of water, 3 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons mirin, 1 teaspoon of granulated Japanese-style dashi, salted, and let it simmer over medium heat, then take aku and make pork belly. Simmer until cooked, cook over medium heat, add 5mm of 50g of leeks and remove from the heat when the green onions are tender.

Put 2 pieces of noodles in another saucepan made 500 ml of hot water boiled, boil them in running water, and drain.

➃③andare served in each bowl and completed.

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おばさんの料理教室 キクイモのおひたし

2022年05月12日 | 日記

キクイモの葉のおひたし

 菊芋の新芽が沢山出来、さっとゆでマヨネーズ・鰹節で和えて食べると美味しい。葉にもイヌリンが含まれて体に良いらしい。菊芋は血圧の上昇を抑える・内環境を整える・食後血糖値の上昇を抑える水溶性食物繊維の配合量はトップで、便秘の解消、食物繊維の中でも、水を含むとゲル状に変わる性質を持つ水溶性食物繊維なので、腸の中の余分な汚れもすっきりと吸収します。

    

①葉を水で洗い煮沸水に2分程、冷水に冷やす。

②水気を切りして細かく切り、醤油・マヨネーズ・鰹節粉をまぶして出来上がり。

*納豆をまぜるのも良い。

 

The rice cracks of the leaves of Kikuimo

A lot of sprouts of chrysanthemum potato are made, and it is delicious when I eat it with boiled mayonnaise and bonito flakes. The leaves also contain inulin and seem to be good for the body. Chrysanthemum suppresses the rise in blood pressure, prepares the internal environment, and suppresses the rise in postprandial blood glucose level. The amount of water-soluble dietary fiber is the top, eliminating constipation and clearly absorbing excess dirt in the intestines because it is a water-soluble dietary fiber that has the property of changing into a gel shape when water is contained in dietary fiber.

      

①Wash the leaves with water and cool them in cold water for about 2 minutes.

②Drain and cut into small pieces, sprinkle with soy sauce, mayonnaise, and bonito flakes.

*It is also good to mix natto 

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おばさんの料理教室 キクイモの葉と納豆混ぜご飯

2022年05月12日 | 日記

キクイモの葉と納豆混ぜご飯

今の時期、キクイモの新芽が激しく伸び始めます、この新芽を茹でて納豆・鰹節を混ぜ温かいご飯にまぶして糖尿病やビタミン豊富。

キクイモの葉も芋部分と同様イヌリンを多く含んでいるので。これをほうれん草のように茹でたり、炒めたりすることで、非常に食べやすくなり、卵でとじたりおひたしにするなど。

また健康茶としても用いられており、自宅で簡単に作ることができます。キクイモ芋の葉を茹でて天日で干し、乾燥させて細かく砕けば栄養たっぷりのお茶の葉になるのです。 通常菊芋の葉は販売されていませんので、自宅で栽培している人の特権でしょう。
     

①煮沸食塩水(1~2%約*海水は3%)にキクイモの葉の浸け1分。

②湯がいたら、冷水にくぐらせ色止め。

③水切りして、出来るだけ細かく切り、納豆や麺つゆ・マヨネーズ・鰹節粉と混ぜて、熱いご飯に天盛り

参考

*若いキクイモの葉、しょりしょり感があり美味しい。

*塩をまぶして、一夜冷蔵庫で軽く醗酵した物は格別の日本食の味だ。

*塩昆布やゆかり(紫蘇の塩まぶし)をまぶしのも風味があり。

*即席にはかつぶしを振りかけるのも。

*長期保存は塩を多め、少ないと葉が茶色になる。

*湯がく事は殺菌・虫退治、水にさらすのは色止めとアク抜き。

菊芋・葉の糖尿病予防効果

菊芋は、糖尿病の予防効果があるとされています。糖尿病は現代病の一つであり、年齢に関係なく発症すると言われています。特に40代を過ぎてからの増加は著しく、これは中性脂肪やメタボリックシンドロームが大きく関係していますので食事などの生活習慣を改善しなければ糖尿病へと繋がってしまいます。糖尿病は一旦発症すると完治しないと言われており一生付き合っていくことになります。もし発症したとしても、症状を今以上に悪化させずできるだけ健康な生活を送ることが必要です。糖尿病は放っておくとさまざまな合併症を引き起こしますので治療を行う場合がありますが、何より大事なのは栄養バランスの取れた食生活なのです。糖尿病予防の食事法は1日3食バランスよく食べ、過食をしないことだと言われていますが、糖尿病予防効果のある食事のバランスと言われてもピンとこない方も多いのではないでしょうか。
 一般的にバランスのよい食事とは炭水化物、穀物、食物繊維糖質、豆類を適度に採ることですが、忙しい現代において毎食これを実行することは容易なことではありません。そこで注目されているのが菊芋なのです。菊芋は天然のインシュリンと呼ばれるイヌリンを豊富に含みデンプンをほとんど含まないことから食後の血糖値が上がらないと証明されています。また菊芋は水に非常に溶けやすい食物繊維ですので満腹感を得やすく過食を防ぐこともできるのです。

 糖尿病はインシュリンの減少や働きが悪くなることが原因とされていますので、同じような働きを持った菊芋を食事に取り入れることは健康維持に役立ち、糖尿病予防に非常に効果的と言えるでしょう。

Rice mixed with kikuimo leaves and natto

At this time of year, the shoots of kikuimo begin to grow violently, boiled this shoot, mixed with natto and bonito flakes, sprinkled on warm rice, diabetes and vitamins abundant.

Because the leaf of the japanese sing is also contains a lot of inulin as well as the potato part. By boiling it like spinach or frying it, it becomes very easy to eat, and it is made to be tossed with eggs and boiled.

It is also used as a health tea and can be easily made at home. If the leaves of the japanese sweet potato are boiled, dried in the sun, dried and crushed into finely, it will become a nutritious tea leaf. Usually chrysanthemum leaves are not sold, so it would be a privilege of people who grow them at home.

     

①It is about 1 to 2% of boiled saline (about 1 to 2% * seawater is 3%) and 1 minute of japanese leaves.

②When there is hot water, go through cold water and turn off the color.

③Drain, cut into as fine pieces as possible, mix with natto, noodle soup, mayonnaise, and bonito flakes, and serve hot rice.

reference

* Young kikuimo leaves, salty and delicious.

* Salt-sprinkled and lightly fermented in the refrigerator overnight is an exceptional taste of Japanese food.

* Salted kelp and yukari (Shiso's salted eyelid) are also flavored with a mustard.

* You can also sprinkle a wimp on the spot.

* Long-term storage contains more salt, and if it is less, the leaves will turn brown.

* Sterilize and exterminate insects when exposed to water.

Anti-diabetes effects of chrysanthemum and leaves

Chrysanthemum is said to have a preventive effect on diabetes. Diabetes is one of the modern diseases and is said to develop regardless of age. In particular, the increase after passing 40's is remarkable, and this is greatly related to neutral fat and metabolic syndrome, so if you do not improve lifestyle habits such as eating, it will lead to diabetes. It is said that diabetes does not heal completely once it develops, and you will continue to go out with it for the life. Even if it develops, it is necessary to live a healthy life as much as possible without worsening the symptoms more than now. Diabetes may cause various complications if left alone, so treatment may be performed, but the most important thing is a diet with a nutritional balance. It is said that the diet method for preventing diabetes is to eat three meals a day in a balanced manner and not to overeating, but there are many people who do not come to the pin even if it is said that it is a balance of diets that have diabetes prevention effect.
 In general, a well-balanced diet is to harvest carbohydrates, grains, dietary fiber carbohydrates, and legumes moderately, but it is not easy to do this every meal in today's busy world. Then, it is chrysanthemum potato to be paid attention. Chrysanthemum is rich in inulin called natural insulin and contains almost no starch, so it
has been proven that blood glucose levels after meals do not rise. In addition, chrysanthemum potatoes are dietary fiber that is very soluble in water, so it is easy to get a feeling of satiety and can prevent overeating.
 Since diabetes is caused by a decrease in insulin and poor work, incorporating chrysanthemum potatoes with similar functions into the diet is useful for maintaining health and can be said to be very effective in preventing diabetes.

 

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おばさんの料理教室 淡々丼(鯛のそぼろ丼)

2022年05月11日 | 日記

淡々丼(鯛のそぼろ丼)

*鯛のあらをそぼろにして味を付けご飯に天盛り。

淡々の意味は、色・味・感じなどが、あっさりしているさま。淡泊なさま。

    

①鯛のあらを洗い,沸騰したお湯の中に1分ほど入れ、取り出し、身の部分をかきとる。

②①を鍋に入れ、料理酒・醤油・こぶ茶を適量加え、水分を飛ばし、卵を割り混ぜる。

ご飯を茶碗に入れ②・刻みネギ・塩昆布・海苔・鰹節を天盛りし出来上がり。

 *好みによりお茶をかけてお茶漬けも美味しい。

*黄身だけをご飯に天盛りも美味しい。

*今回はオクラがあり生をスライスして乗せました。

Indifferent rice bowl (sea bream soboro-don)

*Seasoned sea bream with a bowl of rice.

The meaning of indifferently is that the color, taste, feeling, etc. are light. Pale to your time.

    

①Wash the sea bream, put it in boiling water for about a minute, remove it, and stir up the body.

②Put ①in a saucepan, add an appropriate amount of cooking sake, soy sauce, and kobucha, remove moisture, and mix the eggs.

③Put the rice in a teacup ②, chopped green onions, salted kombu, nori, and bonito flakes.

* If you like, make tea and ochazuke is also delicious.

*Only yolk is delicious in rice.

* This time there is okra and I sliced raw and put it on.

 

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おばさんの料理教室 コゴミのおひたし

2022年05月10日 | 日記

コゴミのおひたし 

       コゴミの収穫が始まりました、おひたしや天ぷら等色々な料理に 。 

          

①鍋に水、塩を加え(濃度1%位)、沸騰したらコゴミを入れ45秒~1分で引き上げ、水で冷やす(色止め・あく抜き効果)。

②適当な大きさに切り、水を絞る。

③ボールに茹でたコゴミ・醤油・鰹節を入れて混ぜ出来上がり。*葉が大きい場合は適当な大きさに切る。

*好みにより、半分すりつぶしたゴマを入れるのも。

*野菜は新鮮な物ほど美味しい。

*食用菊の花があれば混ぜると色どりが良い。

  Kogomi's hidashi

  

①Add water and salt to a saucepan (concentration about 1%), when it boils, add the litter and raise it in 45 seconds to 1 minute, and cool with water (color stop and remove the color effect).

②Cut into appropriate sizes and squeeze the water.

③Put boiled garbage, soy sauce, and bonito flakes in a bowl and mix. * If the leaves are large, cut them into appropriate sizes.

* If you like, you can also put half-ground sesame.

* The fresher the vegetables, the better.

* If there is an edible chrysanthemum flower, it is colorful when mixed.

 

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おばさんの料理教室 ビャンビャン麺

2022年05月09日 | 日記

ビャンビャン麺

  中国のローカルフード、ビャンビャン麺。アツアツのごま油をかけて、よく混ぜ合わせると、幅広の歯ごたえのよい麺に、ニンニクや白すりごまの香り、ラー油と粉唐辛子の辛味が合わさって、とってもおいしい。

材料(1人前)

①鍋にお湯を沸騰させ、塩小匙1/2とチンゲン菜80gを入れ、中火で2分程ゆでる。ザルに上げ流水にさらして水気を切ったら、5cm幅に切る。

②別の鍋にお湯を沸騰させ、きしめん乾麺100gを入れる。通りにゆでたら、ザルに上げてお湯を切る。

③ボウルに 大さじ1・しょうゆ大さじ1/2・ラー油大さじ1/2・粉唐辛子小さじ1/2・白すりごま小さじ1/2・すりおろしニンニク小さじ1/2・粉山椒小さじ1/4・鶏ガラスープの素小さじ1/4を入れ混ぜ合わせる。

➃器に②①をのせ、③・ごま油大匙1をかけたら完成。

Byanbyan Noodles

Chinese local food, Bianbyan noodles. When mixed well with hot sesame oil, a wide range of chewy noodles, the aroma of garlic and white sesame, and the pungent taste of chili oil and powdered chili pepper are very delicious.

Ingredients (1 serving)

①Boil the hot water in a saucepan, add 1/2 of the salt and 80 g of Qinggengcai, and boil over medium heat for about 2 minutes. Raise it to a colander, expose it to running water, drain, and cut it into 5cm

②Boil the hot water in another saucepan and add 100g of the dried noodles. When boiled to the street, raise it to a colander and cut the hot water.

③In a bowl 1 tbsp vinegar, 1/2 tbsp soy sauce, 1/2 tbsp lheat oil, 1/2 teaspoon of powdered chilli, white sesame 1/2 teaspoons, 1/2 teaspoon grated garlic, 1/4 teaspoon powdered sansho pepper, 1/4 tsp chicken soup And mix.

➃Put② and① on the bowl, and ③and sesame oil large 1 to complete.

 

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おばさんの料理教室 鯛の箱寿司

2022年05月08日 | 日記

鯛の箱寿司

 久し振りに鯛のそぼろを作りました、これを使い箱寿司を作りました。 

➀鯛のあらを洗い、煮沸したお湯の中に3分ほど入れ、取り出し、みの部分をかきとる。

②①を鍋に入れ料理酒・醤油・こぶ茶を適量加え、水分を飛ばし、100g単位に冷凍保存。

③米1.5合の割合に寿司酢30mℓ(酢:砂糖:塩=10:4:1)、ゆかりが有れば混ぜる。

  寿司酢は市販のでも良い。

➃容器にラップを敷き、ご飯を入れ、平にして、②のそぼろ100gを敷き詰め押さえて出来上がり。

Sea Bream Box Sushi

I made sea bream soboro for the first time in a long time, and made box sushi using this.

 

➀Wash the sea bream, put it in boiling water for about 3 minutes, remove it, and stir the mino.

②① Put in a pot, add an appropriate amount of cooked sake, soy sauce, and hump tea, remove moisture, and store it frozen in a single 100

③Mix 30 ml of sushi vinegar (vinegar: sugar: salt = 10: 4: 1) in the ratio of 1.5 rice, if there is a connection.

Sushi vinegar can be commercially available sushi flour.

➃Wrap in a container, put rice, flatten it, lay 100 g of soboro ② and press and hold it.

    

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おばさんの料理教室 ポタージュスープ

2022年05月08日 | 日記

ポタージュスープ

ポタージュは、フランス語でフランス料理が確立する過程で洗練されたスープ全般を指す語であり、古くからの郷土料理の色彩の濃いものとは区別される。 日本ではスープ類のうち、とろみのついたものはポタージュ、澄んだものはコンソメと呼ばれる

玉葱の甘味とコーン(野菜は季節で良い)が沢山食べる温かいスープ

             

➀玉葱1個をスライスし、鍋にバター少々を入れ、飴色になるまで炒める。

②缶詰めコーン400g・牛乳400mℓ・生クリーム200mℓを入れる。

鍋に戻し温め、コンソメ・塩少々を入れ、味を調え、器に盛り、パセリのみじん切りを天盛りし出来上がり。

  *今回は茹でた、ジャガイモ(メークイン)・イタリアンパセリをつかいました。

  *野菜は、じゃがいも・かぶら・そら豆・カボチャ・人参など季節の物。

Potage Soup

Potage refers to refined soup in general in the french process of french cuisine, distinguished from the rich colors of ancient local cuisine. In Japan, thick potage is called potage and clear is consomme.

A warm soup with a lot of onion sweetness and corn (vegetables are good in season)

            

➀Slice the onion, put a little butter in a saucepan and fry until candy brown.

②Add 400 g of canned corn, 400 ml of milk, 200 ml of fresh cream.

③Put it back in a pot, add a little consomme and salt, season, serve in a bowl, and top with chopped parsley.

*This time I used boiled potatoes (make-in) and Italian parsley.

*Vegetables are seasonal items such as potatoes, kaburama, broad beans, pumpkins, carrots, etc.

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おばさんの料理教室 ニセアカシヤの花のお茶  

2022年05月06日 | 日記

ニセアカシヤの花のお茶

今年もニセアカシヤの花が満開、とても香りが良く一等品、ハーブテーのようにしてみました、香り良く絶品で、天ぷらもとても香り良く美味しい。

ニセアカシアは北米原産のマメ科ハリエンジュ属の落葉高木。和名はハリエンジュ(針槐)。日本には1873年に渡来した。用途は街路樹、公園樹、砂防・土止めに植栽、材は器具用等に用いられる。

    

①ニセアカシヤの花を良く洗う。

②ポットに煮沸水を入れ、僅かに砂糖を入れ出来上がり。

 *天ぷらにすると香りが良く美味しい。     

Fake Akashiya Flower Tea

The flower of fake acaashiya is in full bloom this year, and it is very fragrant and first-magnitude, I tried like a herbalte, fragrant and exquisite, and the tempura is very fragrant and delicious.

Fake acacia is a deciduous tree of the genus Harienju of the legume native to North America. The Japanese name is Harienju. He came to Japan in 1873. Applications are used for street trees, park trees, sabo and soil stop planting, and materials for equipment.

   

Wash the fake redsya flowers well.

②Put boiling water in the pot and add a little sugar.

*When made into tempura, it is fragrant and delicious.

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おばさんの料理教室 ニセアカシヤの天ぷら

2022年05月06日 | 日記

ニセアカシヤの天ぷら

我が家の裏庭にニセアカシアの花が満開、とても香りが良く一等品、この時期毎年天ぷらにします。香りが良く大変美味です。

         

①天ぷら粉を水で溶き、ニセアカシアの花にまぶす。

    • 天ぷら粉は、市販品は少し高いが水で溶くだけで簡単

*自家製の天ぷら粉は小麦粉・卵を酒でとき、氷を適当に入れ、かき混ぜないで使う。

②サラダ油160℃くらいで①を揚げる。

③皿に盛る

*天つゆか、塩や末茶塩でも良い

Fake Akashiya Tempura

The fake acacia flowers were in full bloom in our backyard, and it was very fragrant and first-case, tempura. It is fragrant and very delicious.

          

Dissolve tempura flour with water and sprinkle on fake acacia flowers.

Tempura flour is a little expensive on the market, but it is easy just to dissolve it with water.

 ①Homemade tempura flour is used without stirring flour and eggs with alcohol, put ice appropriately.

②Fry in salad oil at about 160 °C.

③They serve on a plate

* It may be tentsuyu, salt or suecha salt

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おばさんの料理教室 簡単 デミグラスソースのハンバーグ

2022年05月05日 | 日記

簡単 デミグラスソースのハンバーグ

 手作りのデミグラスソースに加えたバターの風味がとても良く食欲をそそり、ごはんにもパンにも合う。

2人前

①玉ねぎ100gはみじん切り。

②中火で熱したフライパンに有塩バター10gを溶かし、①を炒め、あめ色になったら火から下ろし、粗熱を取る。

③ボウルに牛豚合びき肉200gを入れてよく捏ね、パン粉10g、卵1個、塩こしょう小さじ1/2・ナツメグパウダー小さじ1/4・デミグラスソース・赤ワイン大さじ3ケチャップ大さじ3中濃ソース大さじ3しょうゆ小さじ1を入れて粘り気が出るまで捏ねる。

➃全体がなじんだら②を入れて混ぜ合わせ、半分に分け、楕円形に成形。

⑤中火で熱したフライパンにオリーブオイル大匙1をひき、➃を入れて両面に焼き色が付いたら蓋をし、弱火で3分程蒸し焼きにし、中まで火が通ったら取り出す。

⑥同じフライパンにデミグラスソースの材料を入れて混ぜ、中火で3分程加熱し、とろみが付いたら火から下ろす。

➆お皿に付け合わせ、⑤を盛り付け、⑥をかけ、パセリを降り完成。

Easy Demiglace Sauce Hamburger

The butter in addition to the handmade demiglace sauce is very appetizing and goes well with rice and bread. 

①100g onions chopped.

②Melt 10 g of salted butter in a frying pan heated over medium heat, fry , remove from heat when it becomes candy brown, and remove the crude heat.

Put 200g of beef and pork in a bowl and knead well, 10g crumbs, 1 egg, 1/2 teaspoon salt and pepper, 1/4 tsp nutmeg powder Demiglace sauce, 3 tablespoons of red wine 3 tablespoons Chuchup 3 tbsp chuno sauce 3 tbsp soy sauce Put 1 teaspoon and knead until sticky.

➃When the whole is blended in②, mix, divide it in half and form it into an oval shape.

⑤In a medium-heated frying pan, put 1 large olive oil, add the 1, cover when the sides are browned, steam over low heat for about 3 minutes, and remove when the heat passes to the inside.

⑥In the same frying pan, mix the demiglace sauce ingredients, heat over medium heat for about 3 minutes, and when thick, remove from the heat.

➆Put ⑤ on a plate, add , and get off parsley and finish.

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おばさんの料理教室 茄子とひき肉のボロネーゼ風パスタ

2022年05月04日 | 日記

茄子とひき肉のボロネーゼ風パスタ

トマトピューレの代わりにケチャップとウスターソースを加えることにより、より近い味わいです。 

①ナス1本は一口大に切ったら水にさらして取り置く・にんにく1片はみじん切り。

②フライパンを熱し、ひき肉100gを炒めます。色が変わったら、にんにく、ナスを入れる。

③ナスがしんなりしてきたら、塩胡・椒少々・ ケチャップ大さじ2・ウスターソース大さじ2・コンソメ小さじ1を入れて混ぜ茹でたパスタ100g加える。

➃お皿に盛り付け、粉チーズ小匙1/2・刻みパセリ適量をかけて完成。

Bolognese pasta with eggplant and minced meat

It tastes closer by adding ketchup and Worcestershire sauce instead of tomato puree.

 

①Once the eggplant is cut into bite-size pieces, put it in water and leave it aside, chop a piece of

2Heat the frying pan and fry 100g minced meat. When the color changes, put garlic and eggplant.

③When the eggplant is tender, add salt and pepper, 2 tablespoons of ketchup, 2 tablespoons of Worcester sauce and 1 tsp consomme and mix and boil pasta Add 100 g.

➃Serve on a plate and add an appropriate amount of chopped parsley to 1/2 of the powdered cheese.

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おばさんの料理教室 簡単焼きそば

2022年05月03日 | 日記

簡単焼きそば

  

①豚肉を細かく切りフライパンで炒める。蕎麦を茹でて、サラダ油で炒め取り置く。

②①の豚肉に熱が入れば、人参・キャベツ・もやしなど季節の野菜をぶつ切りに

して入れ、熱が入れば①の蕎麦(生焼き蕎麦)を混ぜる。

③ウスターソースを混ぜて味付けして出来上がり

Yakisoba

       

①Cut the pork into small pieces and fry in a frying pan. Boil the buckwheat noodles and stir-fry them in salad oil. nine.

2If the pork in contains heat, cut seasonal vegetables such as carrots, cabbage and sprouts into a cut when the heat enters, mix the buckwheat (raw buckwheat noodles) of .

③Mix Worcester sauce and season and it's done.

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