ツタンカーメンの豆を使った水羊羹
ツタンカーメンの豆を11月に播いて今の時期収穫が始まりました。若採りは水羊羹等を楽しみます。
①ツタンカーメンの豆200gを煮沸してから20分茹でておく。
②粉末寒天4gを、水600mℓを中火で煮沸したら弱火で2~3分で完全に溶かす。
③①・②を熱いうちに、ミキサーに入れ潰す収穫、すばやく容器に入れ室温で冷やし固まれば出来上がり。
*好みにより砂糖30~50gで味付けても良い。
ツタンカーメンの豆の餡の作り方
④莢を取り除いた豆200gを茹でて、すり鉢で潰す。
収穫したての緑色の豆は、沸騰して5分ほどで柔らかくなる。
⑤鍋に①・砂糖50gを入れ、弱火で焦げないようにかき混ぜて2~3分で出来上がり。
*豆はグリーンピース・黒豆・タマフクラなど何でも良い
Suiyokan with Tutankhamun beans
Suiyokan with Tutankhamun beans
Tutankhamun beans were sown in November, and the harvest has begun. Young harvesters enjoy water yokan.
①Boil 200g of Tutankhamun beans for 20 minutes.
➁oil 4g of powdered agar and 600ml of water over medium heat, then completely dissolve in 2~3minutes over low heat.
③While①and ➁are hot, put them in a blender and grind them, quickly put them in a container and cool them at room temperature to harden.
④You can season with 300g sugar if you like.
How to make Tutankhamun's bean bean paste
⑤oil 200 g of beans with the pods removed and crush in a mortar.
Freshly harvested green beans become soft in about 5 minutes after boiling.
⑥Put ①・50g sugar in a pot, stir over low heat so that it does not burn, and it will be ready in 2~3minutes.
* Beans can be anything such as green peas, black beans, tamafukura, etc.