おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ツタンカーメンの豆を使った水羊羹

2023年05月24日 | 日記

ツタンカーメンの豆を使った水羊羹

ツタンカーメンの豆を11月に播いて今の時期収穫が始まりました。若採りは水羊羹等を楽しみます。 

         

ツタンカーメンの豆200gを煮沸してから20分茹でておく。

②粉末寒天4gを、水600mを中火で煮沸したら弱火で2~3分で完全に溶かす。

③①・②を熱いうちに、ミキサーに入れ潰す収穫、すばやく容器に入れ室温で冷やし固まれば出来上がり。

*好みにより砂糖30~50gで味付けても良い。

ツタンカーメンの豆の餡の作り方

④莢を取り除いた豆200gを茹でて、すり鉢で潰す。

収穫したての緑色の豆は、沸騰して5分ほどで柔らかくなる。

鍋に①・砂糖50gを入れ、弱火で焦げないようにかき混ぜて2~3分で出来上がり。

*豆はグリーンピース・黒豆・タマフクラなど何でも良い

Suiyokan with Tutankhamun beans

Suiyokan with Tutankhamun beans

Tutankhamun beans were sown in November, and the harvest has begun. Young harvesters enjoy water yokan.

     

①Boil 200g of Tutankhamun beans for 20 minutes.

oil 4g of powdered agar and 600ml of water over medium heat, then completely dissolve in 2~3minutes over low heat.

③While①and are hot, put them in a blender and grind them, quickly put them in a container and cool them at room temperature to harden.

④You can season with 300g sugar if you like.

How to make Tutankhamun's bean bean paste

oil 200 g of beans with the pods removed and crush in a mortar.

Freshly harvested green beans become soft in about 5 minutes after boiling.

Put ①・50g sugar in a pot, stir over low heat so that it does not burn, and it will be ready in 2~3minutes.

* Beans can be anything such as green peas, black beans, tamafukura, etc.

 

 

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