おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  コールスロー

2022年07月18日 | 日記

コールスロー

コールスロー(英: coleslaw)は、細かく切ったキャベツを使ったサラダの一種である。人参が入っていることも多い。ほかにもトウモロコシ・パイナップル・リンゴなど果物が入っているものなどがある。

味付けはマヨネーズやフレンチドレッシングなどで。

   

①キャベツ250g・人参70g千切りを電子レンジで加熱。

②キュウリ1本を千切りにして、塩小匙1を混ぜて5分置き、水切りして、水に戻し、シャッキリ感にして水切りをする。

③ミッツクスベジタブル(冷凍を熱湯で戻す)とハム4枚を細かく切った物を加える。

④マヨネーズ 大匙4・すし酢大匙3と黒粒胡椒を適当量加え、①・②・③を混ぜて味を調え、出来上がり。

すし酢=酢25g:砂糖10g:塩2gぐらいの割合

コールスロー ( coleslaw) は、サラダの一種で細かく切ったキャベツを使ったサラダである。ほかにも赤キャベツを使ったものや、パイナップルやリンゴなど果物が入っているものなどがある

  コールスローのドレッシングにはサラダ油あるいはヴィネグレットが使われたが、ほとんどの場合マヨネーズ  が使われている。マスタードセロリの種などさまざまな香辛料が使われることもある。普通食べる数時間前にキャベツをドレッシングと和え、味をなじませる。

coleslaw

Coleslaw is a type of salad made with finely sliced cabbage. It often contains carrots. Other items include corn, pineapple and apples that contain fruit.

Season with mayonnaise and French dressing.

 

250 g of cabbage, 70 g of carrots, 1 cucumber are shredded, mix 1 small spoonful of salt and let stand for 5 minutes, drain, return to water, crispy and drain.

➁ Add 70 g of corn (return the freezer with boiling water) and 4 pieces of ham cut into small pieces.

③ Add an appropriate amount of mayonnaise 4 tablespoons, 3 tablespoons of  sushi vinegar and black pepper, mix (2) and ③ to adjust the taste, and voila.

Sushi vinegar = vinegar 25g: 1 0 gof sugar: about 2 g of salt

 Coleslaw is a type of salad made with finely sliced cabbage. Others use red cabbage and contain fruits such as pineapples and apples.

Coleslaw dressing was made with salad oil and vinegar or vinaigrette, but most cases mayonnaise was used.  Various spices such as mustard and celery seeds are sometimes used. Combine the cabbage with the dressing a few hours before normal eating and let the taste blend in.

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