たまごコロッケ
ジャガイモの収穫最盛期、早速コロッケを作りました。
①ゆで卵を作り、細かく潰し、塩コショウとマヨネーズで味付ける。
②じゃがいもは皮を剥き、小さめに切り分け、レンジで5分加熱して潰す。
③じゃがいもと卵を混ぜる。
④③を4分割して、小判型に形を整える。
⑤④を小麦粉、卵、パン粉を付けて、180℃の油でこんがりと揚げれば完成。
⑥お皿に盛りブロッコリー・明太子・ポテトサラダ等を添え出来がり。
Egg croquettes
①Form a boiled egg, finely crush, season with salt and pepper and mayonnaise.
②Peel the potatoes, cut them into small pieces, and cook in the microwave for 5 minutes to crush.
③Mix potatoes and eggs.
④Divide ③ into 4 parts, shape into small shapes, put on a vat, wrap, and cool in the refrigerator for a while.
⑤Add flour, eggs, and breadcrumbs to ④ and fry them in oil at 180°C
⑥Served with broccoli, mentaiko, potato salad, etc. on a plate.