おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 たまごコロッケ

2023年07月11日 | 日記

たまごコロッケ

ジャガイモの収穫最盛期、早速コロッケを作りました。

        

①ゆで卵を作り、細かく潰し、塩コショウとマヨネーズで味付ける。

②じゃがいもは皮を剥き、小さめに切り分け、レンジで5分加熱して潰す。

③じゃがいもと卵を混ぜる。

④③を4分割して、小判型に形を整える。

⑤④を小麦粉、卵、パン粉を付けて、180℃の油でこんがりと揚げれば完成。

⑥お皿に盛りブロッコリー・明太子・ポテトサラダ等を添え出来がり。

Egg croquettes

   

①Form a boiled egg, finely crush, season with salt and pepper and mayonnaise.

②Peel the potatoes, cut them into small pieces, and cook in the microwave for 5 minutes to crush.

Mix potatoes and eggs.

④Divide ③ into 4 parts, shape into small shapes, put on a vat, wrap, and cool  in the refrigerator for a while.

⑤Add flour, eggs, and breadcrumbs to ④ and fry them in oil at 180°C

⑥Served with broccoli, mentaiko, potato salad, etc. on a plate. 

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おばさんの料理教室  我が家の豚汁

2023年07月11日 | 日記

我が家の豚汁 

         

①鍋に水を入れ大根・人参・玉ねぎ・椎茸を硬いものを先に入れ、豚肉(良くほぐす)・お揚げなど適当な季節の野菜を加え、こぶ茶・塩で薄く味付け煮る。

②炊き終われば、三つ葉や葱を加え火を止め味噌で好みの味に仕上げる。

*味噌の入れ方は風味が飛ばない様、火を消してから入れる。

*酒粕を使うのも良い。

Our pork soup

  

①Put water in a saucepan, add the daikon, carrots, onions, and shiitake mushrooms first, add appropriate seasonal vegetables such as pork (loosen well) and fried rice, season thinly with kobucha and salt, and simmer.

②When you finish cooking, add three leaves and onions, turn off the heat and use miso to get the taste you like.

* To add miso, turn off the fire before adding it so that the flavor does not skip.

It is also good to use sake lees.

 

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