豚肉を使ったアヒージョ
アヒージョは、スペイン語で「刻んだニンニク」を表わす言葉で、オリーブオイルとニンニクで煮込む。
①オリーブオイルと細切りニンニクを入れて、中火で香りが出るまで加熱し。
②①に豚肉炒め、玉ねぎ・人参塩こしょうで味を調えパセリを加える。
③お皿に盛り付けキムチを添え出来上がり。
*味付けにアンチョビソースを使うのも美味しい。
アンチョビー・ソース
アンチョビー・ソースは,熟成した魚肉を砕して、塩蔵の浸出液・糊料・香辛料を混和、加熱したヨーロッパ風魚醬(ぎよしよう)で、濃い塩味とおだやかなしおから様の風味がある。魚臭がするのでかくし味的に用いることが多く,バターに練りまぜてアンチョビー・バターにし,魚貝類のサラダや,まがいもののキャビア,卵ペーストなどの風味づけに使う。
Ajillo with pork
Ajillo is the Spanish word for "chopped garlic" and is stewed in olive oil and garlic.
①ut olive oil and shredded garlic and cook over medium heat until fragrant.
②tir-fry pork in ① season with onions, carrot salt and pepper, and add parsley.
③erve on a plate, garnish with kimchi and voila.
*It is also delicious to use anchovy sauce for seasoning.
Anchovy sauce
Anchovy sauce is a European-style fish sauce made by crushing aged fish meat, mixing it with salted leachates, pastes, and spices, and heating it, and has a strong salty taste and a mild shiokara-like flavor. Because it has a fishy smell, it is often used for flavoring, and is kneaded into butter to make anchovy butter and used to flavor fish and shellfish salads, fake caviar, egg paste, etc.