おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  茗荷の花の酢漬け

2023年07月22日 | 日記

茗荷の花の酢漬け 

 茗荷の初収穫、花と紫蘇の葉を甘酢に混ぜました。

   

①茗荷の花を洗い熱湯で殺菌程度に処理冷して冷す。

②①を甘酢に混ぜ紫蘇の葉を添え出来上がり。

*甘酢→酢:砂糖=3:1の割合で砂糖を溶かす。

甘酢に柚子の絞り汁を使うとより美味しい。

Pickled flowers

The first harvest of Ibari, flowers and Shiso leaves mixed in sweet vinegar.

 

①Wash the flowers and sterilize them with boiling water, cool them and cool them.

②Mix ① with sweet vinegar and voila.

*Sweet vinegar → vinegar: sugar = dissolve sugar in a ratio of 3: 1.

*It tastes better if you use yuzu juice for sweet vinegar.

 

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