おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  大根葉のふりかけご飯

2023年07月08日 | 日記

大根葉のふりかけご飯

        

①大根の葉を洗い、さっと茹(葉をしんなり)で細かく切る。

②①の大根葉に オリーブオイルで干し海老と炒める。

*好みにより、ちりめんじゃこ・花かつお・塩ふき昆布・煎り胡麻等を混ぜる。ちりめんじゃこは固い目が良い。

* みりん・酢・醤油・砂糖を充分溶かしたものに、②に混ぜるのも好みで。

③ 暑いご飯にを乗せ出来上がり。

Rice sprinkled with radish leaves

      

①Wash the radish leaves and quickly boil them (soften) and cut them into small pieces.

②① Fry dried shrimp in olive oil on radish leaves.

* Depending on your preference, mix chirimenjako, flower bonito, salted kelp, roasted sesame seeds, etc. Chirimenjako has good hard eyes.

*  I also like to mix mirin, vinegar, soy sauce, and sugar with ②.

③Put ➁ on hot rice and it's done.

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