おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 豚肉とキャベツ炒め

2023年02月07日 | 日記

豚肉とキャベツ炒め

豚肉とキャベツを塩胡椒で簡単に炒めました。

   

 ①キャベツを洗い適当な大きさに切る。

②豚肉をサラダ油で炒め①を柔らかくなればもやしを加え塩・胡椒で味を付ける。

③皿に盛り付けウスターソースをかけ出来上がり。

*人参・キャベツ・もやしも良い、溶き卵を使うのも良い。

Fried cabbage with pork

I easily fried pork and cabbage with salt and pepper.

   

 

①Wash the cabbage and cut it into pieces of suitable size.

②Fry the pork in salad oil① andwhen it is soft, add bean sprouts and season with salt and pepper.

③Serve on a plate and pour Worcestershire sauce on it.

* Carrots, cabbage, bean sprouts are also good, and beaten eggs are also good.

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おばさんの料理教室  酒粕のお焼き

2023年02月07日 | 日記

酒粕のお焼き

先日、今年も友人から酒粕の高級品プレゼント色々な料理がありますが、今回はシンプルにさっと焦げ目を付け醤油麹や味噌で最高な味わい。

  

①フライパンにクッキングシートを敷き、適当な大きさに切った酒粕を乗せ、焦げ目が付くまで焼く。

②お皿に盛り付け醤油麹や味噌ダレなど好みの香辛料を盛りつける。

Grilled sake lees

The other day, a friend gave me a luxury gift of sake lees, and there are various dishes, but this time it was simply browned quickly and tasted best with soy sauce koji and miso.

 

①Place a cooking sheet on a frying pan, place the sake lees cut into appropriate sizes on top, and bake until browned.

②Serve on a plate with your favorite spices such as soy sauce koji and miso sauce.

 

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おばさんの料理教室  ふろふき大根

2023年02月07日 | 日記

ふろふき大根  

          

①大根を洗い適当な大きさに切る。 

②鍋に大根・水・塩(こぶ茶)・だしの素を入れ5分煮る、味をしみ込ませるのに、発泡スチロールの中に鍋ごと入れ半日程保温。

このようなやり方は面取りしなくても崩れない。

  ねり味噌・・白味噌100g・砂糖大匙1杯・みりん大匙1杯・水大匙1杯を火にかけて煉る。 

④大根にねり味噌・醤油麹やキムチをつけて食する。

参考事項 

* ねり味噌に柚子の皮を風味に、又は青紫蘇を味噌に混ぜる。    

Furofuki radish

      

①Wash the radish and cut it into pieces of suitable size.

Put radish, water, salt (kobucha), and dashi stock in a pot and simmer for 5 minutes, and to soak in the flavor, put the pot in Styrofoam and keep warm for half a day.

This approach does not collapse without chamfering.

Stir batter miso, 100g white miso, 1 large spoonful of sugar, 1 large spoon of mirin, and 1 large spoon of water.

Eat daikon with battered miso, soy sauce koji or kimchi.

* Mix yuzu peel with batter miso or blue shiso with miso.

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