おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  親子丼

2023年02月16日 | 日記

親子丼

 

2人前

①フライパンにサラダ油大匙1を入れて中火で熱し、牛肉200gを入れて炒める。

②肉の色が変わったら、玉ねぎ1個の薄切りを入れてしんなりするまで中火のまま炒め、 料理酒大さじ2・みりん大さじ2・顆粒和風だし小さじ1・砂糖大さじ1・しょうゆ大さじ2を加える。

③中火で煮こみ、肉に火が通り、汁気が半量程になったら溶き卵2個の2/3量を流し入る。

④卵が半熟状になったら、残りの卵を入れ、中火で加熱し、火から下ろしごはん400gを盛り付けその上に乗せ、かいわれ大根をのせて完成。

Oyakodon

people ago

①Heat 1 large spoonful of salad oil in a frying pan over medium heat, add 200g of beef and stir-fry.

②When the color of the meat changes, add 1 thin slice of onion and fry over medium heat until tender, 2 tablespoons  cooking sake, 2 tablespoons mirin, granule Japanese-style dashi Add 1 tsp, 1 tablespoon sugar, and 2 tablespoons soy sauce.

③Simmer over medium heat, and when the meat is cooked and about half juicy, pour in 2/3 of the amount of two beaten eggs.

④When the eggs are soft-cooked, add the remaining eggs, heat over medium heat, remove from the heat and serve 400g of rice, put on top, and top with the daikon radish.

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