おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  簡単蕪の千枚漬け

2023年02月23日 | 日記

簡単蕪の千枚漬け

     

   蕪を薄くスライス、塩で味付け程度に1時間ほどおく。

 酢:砂糖=3:1の割合で砂糖を溶かす。

 の蕪の水を絞り、塩昆布や柚子添え出来上がり。

  蕪の葉っぱは熱湯で1分程熱処理し、刻んでに加えると色目が良い。

甘酢に柚子の絞り汁や柚子の皮を使うとかより美味しい。

*唐辛子をかけて食べるのも好みにより。

Easy pickling of 1,000 pieces of turnip

   

①Cut the turnip into thin slices and season with salt for about 1 hour.

②Vinegar: Dissolve sugar in a ratio of sugar = 3: 1.

Squeeze the turnip water in ① and add the kelp.

Turnip leaves are heat treated with boiling water for about 1 minute, chopped and added toto improve their color.

* It tastes better than using yuzu juice or yuzu peel for sweet vinegar.

* You can also eat it with chili peppers depending on your preference.

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