月見肉うどん
焼肉のたれで味付けをした豚肉をたっぷりとのせた月見うどん。
1人前
①フライパンを中火で熱しサラダ油大匙1をひき、豚バラ100g2cm幅を入れて炒める。
②豚バラに火が通ったら玉ねぎ50g薄切りを加え中火で炒め、しんなりしてきたら焼肉のタレ大匙1を加え炒め合わせる、全体に味がなじんだら火から下ろす。
③鍋にお湯を沸かしうどん1玉を入れパッケージの表記通りゆでて湯切り。
④別の鍋にめんつゆ100mℓ、水200mℓを入れて中火でひと煮立ちさせたら火から下ろす。
⑤器に③を入れ④入れ、卵黄・海苔を添え出来上がり。
Tsukimi Udon
Tsukimi udon with plenty of pork seasoned with yakiniku sauce.
- person ago
①Heat a frying pan over medium heat, add 1 large spoonful of salad oil, add 100 g of pork belly 2 cm wide, and stir-fry.
②When the pork belly is cooked, add 50g thin slices of onion and fry over medium heat, and when it becomes soft, add 1 large spoonful of yakiniku sauce and stir-fry, and when the taste blends in, remove from heat.
③Boil water in a pot, add 1 udon noodle ball, boil as indicated on the package, and drain.
④In another pot, add 100 ml of noodle soup and 200 ml of water to a simmer over medium heat, then remove from heat.
⑤Put ③ in a bowl, put ④, garnish with egg yolk and nori seaweed.