キクイモの葉と芋を使ったキーマカレー
ヒンディ語やウルドゥー語で、キーマとは「細切り肉」や「ひき肉」という意味の単語。つまりキーマカレーとはひき肉を使ったカレーのことを指します。
キクイモは糖尿病み良いとか、今回は冷凍保存の葉とキクイモの根のを使いました。
①キクイモの葉を茹でてミキサーで潰す。
②刻みニンニクをサラダ油で炒め、ひき肉・①トマト・刻み人参・玉ねぎ・キクイモの芋もの部分・コンソメの素・ウスターソース・カレー粉を加え柔らかく煮る。
③器にご飯①を盛り付け黄身卵を乗せ出来上がり。
*野菜はパブリカ・ナス・ピーマン等。
Keema curry with Jerusalem artichoke leaves and sweet potatoes
In Hindi and Urdu, keema means "shredded meat" or "minced meat". In other words, keema curry is a curry made with minced meat.
Jerusalem artichoke is good for diabetes, so this time I used frozen leaves and Jerusalem artichoke root.
①Boil Jerusalem artichoke leaves and crush them with a mixer.
②Sauté chopped garlic in salad oil, add minced meat, ① tomatoes, chopped carrots, onions, Jerusalem artichoke potato part, consommé base, Worcestershire sauce, curry powder, and simmer
③Serve the rice ① in a bowl and put the yolk egg on it.
*Vegetables include publica, eggplant, and bell pepper.