おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  アボカドと刺身のユッケ丼

2023年06月01日 | 日記

アボカドと刺身のユッケ丼

コチュジャンを効かせた、旨辛ユッケ丼、切って和えるだけで簡単。

 

①鯛(チヌ)の刺身100gは1cm角切り。

②アボカド1/2個は1cm角に切り、レモン汁をふる。

③ボウルにしょうゆ大さじ1・コチュジャン小さじ2・ごま油小さじ2・砂糖白いりごま小さじ1・すりおろしニンニク小さじ1/2を入れ①・②を加えて混ぜる。

④器にごはんを盛り付け、③・のりを乗せて完成。

*魚は鯛・サーモン・マグロ・鯵等何でも美味しい。

Yukke bowl with avocado and sashimi

It's easy to cut and toss the spicy yukke bowl with gochujang.

  

①100g of sea bream sashimi is cut into 1cm cubes.

②Cut 1/2 avocado into 1cm squares and sprinkle with lemon juice.

③1 tablespoon soy sauce, 2 teaspoons gochujang, 2 teaspoons sesame oil, sugar, 1 teaspoon white sesame seeds in a bowl ・Add 1/2 teaspoon of grated garlic and add ① and ② and

④Serve the rice in a bowl and put and nori on it to complete.

* Fish such as sea bream, salmon, tuna, and sea bream are all delicious.

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