豚肉のレイシャブ
①シャブシャブ用の豚肉を煮沸水に入れ、再度沸騰すれば引き上げ室温で冷やす。
②①を胡麻だれ(市販品でも良い)をからめる、すり胡麻を加えたり、紅葉おろしでも好みにより。
③レタス・玉ねぎスライス・ブロッコリ・人参スライス・茹で卵の上に②を乗せ、胡麻だれをかけて出来上がり。
*野菜はレタス・玉ねぎ・ブロッコリー・トマト・大根・胡瓜、人参・白菜・キャベツ・オクラ・小芋、または豆腐・茹で卵も良い。
*肉用ドレッシングは、ゴマペースト100g・醤油60g・みりん45g・酢30g・レモン汁30g・わさび30g等を混ぜる(黒ゴマも良い)。
Pork leishav
①Put the pork for shabu shabu in boiling water, and if it boils again, pull it up and cool at room temperature.
②① Teasing sesame seeds (may be commercially available), add surimi sesame seeds, or grate autumn leaves according to your preference.
③Put ② on top of lettuce, onion slices, carrot slices, and drizzle sesame seeds and voila.
* Vegetables include lettuce, onions, broccoli, tomatoes, radish, cucumbers, carrots, Chinese cabbage, okra, small potatoes, tofu and boiled eggs.
* For meat dressing, mix 100 g of sesame paste, 60 g of soy sauce, 45 g of mirin, 30 g of vinegar, 30 g of lemon juice, 30 g of wasabi, etc. (black sesame seeds are also good).