おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  豚肉のレイシャブ

2023年06月21日 | 日記

豚肉のレイシャブ 

    

①シャブシャブ用の豚肉を煮沸水に入れ、再度沸騰すれば引き上げ室温で冷やす。

②①を胡麻だれ(市販品でも良い)をからめる、すり胡麻を加えたり、紅葉おろしでも好みにより。

③レタス・玉ねぎスライス・ブロッコリ・人参スライス・茹で卵の上に②を乗せ、胡麻だれをかけて出来上がり。

*野菜はレタス・玉ねぎ・ブロッコリー・トマト・大根・胡瓜、人参・白菜・キャベツ・オクラ・小芋、または豆腐・茹で卵も良い。

*肉用ドレッシングは、ゴマペースト100g・醤油60g・みりん45g・酢30g・レモン汁30g・わさび30g等を混ぜる(黒ゴマも良い)。

  Pork leishav

   

①Put the pork for shabu shabu in boiling water, and if it boils again, pull it up and cool at room temperature.

②① Teasing sesame seeds (may be commercially available), add surimi sesame seeds, or grate autumn leaves according to your preference.

③Put on top of lettuce, onion slices, carrot slices, and drizzle sesame seeds and voila.

* Vegetables include lettuce, onions, broccoli, tomatoes, radish, cucumbers, carrots, Chinese cabbage, okra, small potatoes, tofu and boiled eggs.

* For meat dressing, mix 100 g of sesame paste, 60 g of soy sauce, 45 g of mirin, 30 g of vinegar, 30 g of lemon juice, 30 g of wasabi, etc. (black sesame seeds are also good).

 

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