おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ぶりの照り焼き

2023年06月02日 | 日記

ぶりの照り焼き 

   今の時期日本海のブリが脂がのり美味しい。

    

①ブリを適当な大きさに切る

②油が充分落ち、焦げ目がついたらタレを刷毛で塗り再び焼く

*最初からタレを付けて、焼いてもタレは乗らない。

③皿に盛りつけブロッコリー・茹で人参卵焼きを盛りつけ出来上がり。

タレの作り方

①しょうゆ大さじ3・みりん大さじ3・料理酒大さじ.5・砂糖大さじ1.5小さめのフライパンに全ての材料を入れ中火にし、煮詰める。

②ふつふつとしてきたら弱火にして、焦げ付かないように木べらでかき混ぜながら、煮詰める。

③とろりとしてきたら、火から下ろして完成。

Buri no Teriyaki

At this time of year Japan the yellowtail in the sea is fatty and delicious.

    

①Cut the yellowtail into pieces of suitable size.

②When the oil has sufficiently removed and browned, brush the sauce and bake again.

* Add sauce from the beginning, and even if you bake it, the sauce will not come on.

③Serve on a plate and serve broccoli and boiled carrot egg.

How to make sauce

①3 tablespoons soy sauce, 3 tablespoons mirin, 5 tablespoons cooking sake, 1.5 tablespoons sugar

②Put all the ingredients in a small frying pan, reduce the heat to medium, and bring to a boil.

③When it becomes fluffy, reduce the heat to low and boil it down, stirring with a wooden spatula to prevent it from burning.

When it starts to thicken, remove it from the heat and it's done.

 

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