おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ジャガイモのコロコロ煮

2023年06月09日 | 日記

ジャガイモのコロコロ煮

今年もジャガイ(モデストロイヤー)初収穫、小さいものを集めコロコロ煮。

種芋(50g以下)にならない小さいじゃがいもはころころ煮にします。

   

ジャガイモを皮のまま電子レンジで加熱。

➁①を鍋に入れ、サラダ油(ゴマ油)少々で炒め、ジャガイモに油をからめ人参・コンヤク・水で煮る。

*油で揚げてから煮ても良い

③ ジャガイモ全体に油が回れば、醤油・砂糖・だしの素を加え、柔らかくなるまで煮詰めて出来上がり。

*煮る時、大きいジャガイモを下にして煮ると良い。

煮汁が少なくなってきたら、コロコロ転がして全体にからめる。

Braised potatoes

This year as well, the first harvest of Jaggai (Modestroyer), collecting small ones and boiling them.

Small potatoes that do not become seed potatoes (50 g or less) are boiled in a roll.

  

①Heat the potatoes in the microwave with their skin intact.

➁Put in a pot, fry with a little salad oil (sesame oil), mix the potatoes with oil, and boil with carrots, konyac and water.

* You can fry it in oil and then boil it.

When the oil is spread throughout the potato, add soy sauce, sugar, and dashi stock and boil until soft.

*When simmering, it is better to boil large potatoes face down.

When the broth is running low, roll it over and entangle it all over.

 

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