おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 柿を使った羊羹

2021年12月04日 | 日記

柿を使った羊羹

今年も、柿の収穫が始まり傷の付いた物や、熟し過ぎたものは砂糖と煮て羊羹にする。

    

①柿500gの皮をむき、種を除き適当な大きさに切り。

②ミキサーで潰し、砂糖80~100gで好みの甘さに整える。

③鍋に粉寒天4g・水400mℓを入れて火にかけ

混ぜながら1~2分煮て、粉寒天を完全に溶かす。

④③を40℃くらいに冷やし、②を加え容器に入れて冷やし出来上がり。

*柿のジャムを使っても良い。

 

Yokan with persimmons

The persimmons begin to harvest and are scratched, or those that are too ripe are boiled with sugar to make yokan .

      

①Peel 500 g of persimmons and cut them into appropriate sizes, except for seeds.

②Crush with a blender and add 80-100g of sugar to your favorite sweetness.

③Put 4g of powdered agar and 400ml of water in a saucepan and put it on the fire.

Simmer for 1-2 minutes, mixing, and completely dissolve the powdered agar.

④③is cooled to about 40 ° C, is added, put in a container, and it is finished to cool.

*You may use persimmon jam.

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