おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 大根の葉の菜飯

2021年12月29日 | 日記

大根の葉の菜飯

大根葉の彩りきれいな菜飯。大根葉のシャキシャキした食感、とても美味しい。

           

①大根葉100gはみじん切り、生姜20gは千切り。

②中火で熱したフライパンにごま油小匙2をひき、①を入れて炒める。

③大根葉がしんなりしたら昆布茶小匙1・塩小匙1/2・煎り胡麻を入れ、中火で5分程炒め、全体に味がなじんだら火から下ろします。

④ボウルにごはんと③を入れ、さっくりと混ぜ合わせたら器に盛り付け、白い煎り胡麻をふって完成。

*ちりめんじゃこを混ぜても美味しい。

Green rice with radish leaves

Beautiful green rice with radish leaves. The crispy texture of daikon leaf is very delicious.

      

①100g radish leaves, chopped and 20g ginger

②In a frying pan heated over medium heat , put 2 small sesame oil , add(1) and fry .

③When the radish leaves are tender, add kombucha 1, salt 1/2, roasted sesame, stir-fry over medium heat for about 5 minutes, and when the whole taste blends in, remove from the heat.

④Put the rice and in a bowl, mix quickly, serve in a bowl, and sprinkle with white roasted sesame

* It is delicious even if you mix chirimeenjako.

 

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