おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  牛肉とこんにゃくのしぐれ煮

2021年12月15日 | 日記

牛肉とこんにゃくのしぐれ煮

     

①牛肉140gは大きいものは半分に切る。糸こんにゃく150g・人参1本・玉ねぎ1個・椎茸3個・もやし・生姜1片はせん切り。

➁鍋にごま油大匙2を熱し、牛肉を炒める。色が変わったら①の野菜・水300mℓ・生姜・和風だしの素・酒・醤油・みりんを加え、弱火にして汁けがなくなるまで煮る。

③器に盛り、白いり胡麻をかける。

*ご飯にかけて食べるのも美味しい。

Braised Beef and Konnyaku

    

①140g beef cut in half large pieces. Thread Konnyaku 150g, carrot 1, onion 1, shiitake mushrooms x3, bean sparations, ginger 1 piece of shear  .

②Heat sesame oil 2 in a saucepan and fry the beef. When the color changes, add ① vegetables, 300ml of water, ginger, Japanese-style dashi stock, sake, soy sauce, and mirin, and cook over low heat until the juice runs out.

③Serve in a bowl and put white sesame

⋆It is also delicious to eat over rice.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする