牛肉とこんにゃくのしぐれ煮
①牛肉140gは大きいものは半分に切る。糸こんにゃく150g・人参1本・玉ねぎ1個・椎茸3個・もやし・生姜1片はせん切り。
➁鍋にごま油大匙2を熱し、牛肉を炒める。色が変わったら①の野菜・水300mℓ・生姜・和風だしの素・酒・醤油・みりんを加え、弱火にして汁けがなくなるまで煮る。
③器に盛り、白いり胡麻をかける。
*ご飯にかけて食べるのも美味しい。
Braised Beef and Konnyaku
①140g beef cut in half large pieces. Thread Konnyaku 150g, carrot 1, onion 1, shiitake mushrooms x3, bean sparations, ginger 1 piece of shear .
②Heat sesame oil 2 in a saucepan and fry the beef. When the color changes, add ① vegetables, 300ml of water, ginger, Japanese-style dashi stock, sake, soy sauce, and mirin, and cook over low heat until the juice runs out.
③Serve in a bowl and put white sesame
⋆It is also delicious to eat over rice.