ミルク八宝菜
①人参・ピーマン・白菜・小松菜・ブロッコリー・筍・ねぎ・椎茸を湯通しする(固いものから先に入れる)。
*野菜は季節の物で良い。
②鍋に水・中華料理調味料・塩・胡椒で味付けし、豚肉・牡蠣・イカ等を入れ、肉が煮えれば牛乳・①の野菜を入れる。
*イカやうずらの卵も良い。
③水に溶いた片栗粉を入れ、とろみをつけて出来上がり。
野菜を湯と通し水切り、肉・イカを煮て野菜を入れる。
Milk Hachihona
①Blanch carrots, peppers, Chinese cabbage, komatsuna, broccoli, bamboo shoots, green onions and shiitake mushrooms (put them first from hard ones).
Vegetables are good in season.
②Season in a saucepan with water, Chinese seasonings, salt, pepper, add pork, oysters, squid, etc., and if the meat boils, add milk and ①
* Squid and quaal eggs are also good.
③Put the potato starch dissolved in water and thicken and it is completed.
Drain the vegetables with hot water, boil the meat and squid, and add the vegetables.