おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 椎茸に具材を乗せたかき揚げ

2021年12月05日 | 日記

椎茸に具材を乗せたかき揚げ

     我が家の椎茸の収穫が始まりました。

     

①ボウルにはんぺん、生姜みじん切り(紅生姜でも)、好みでエビや好きな具材を刻んだもの、片栗粉、酒少々を混ぜてこねる。

②石づきを取った肉厚の椎茸の上に小麦粉を薄くはたき、①を乗せて、天ぷら粉を付けて揚げる。

③丁目皿に盛り付け、好みでレモンや塩を添えて召し上がれ。

 

Deep-fried shiitake mushrooms with ingredients

The harvest of shiitake mushrooms in my house has begun.

          

①Mix and knead the bowl with chopped ginger, chopped shrimp and ingredients of your likes, potato starch, and a little sake.

②Thinly stir flour on a thick shiitake mushroom with soap, put , add tempura flour, and fry.

③Serve on a plate and serve with lemon or salt if you like.

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