椎茸に具材を乗せたかき揚げ
我が家の椎茸の収穫が始まりました。
①ボウルにはんぺん、生姜みじん切り(紅生姜でも)、好みでエビや好きな具材を刻んだもの、片栗粉、酒少々を混ぜてこねる。
②石づきを取った肉厚の椎茸の上に小麦粉を薄くはたき、①を乗せて、天ぷら粉を付けて揚げる。
③丁目皿に盛り付け、好みでレモンや塩を添えて召し上がれ。
Deep-fried shiitake mushrooms with ingredients
The harvest of shiitake mushrooms in my house has begun.
①Mix and knead the bowl with chopped ginger, chopped shrimp and ingredients of your likes, potato starch, and a little sake.
②Thinly stir flour on a thick shiitake mushroom with soap, put ①, add tempura flour, and fry.
③Serve on a plate and serve with lemon or salt if you like.