明太子のもんじゃ焼き
随分昔のレシピを思い出し作ってみまた
もちとチーズをたっぷり入れれば、お子
さんも大喜び間違いなし。
もんじゃ焼きは長らく、駄菓子店の鉄板の上で下町の子どもたちに食べられていた。茶わん一杯の小麦粉を水で溶き、ソースと青のりを振りかけるだけのシンプルな作り。お金があるときには桜エビや紅しょうがお振りかけるといった具合でした。
2人前
①明太子50gは薄皮を取り除き、身をほぐしておく。
②キャベツ1/4玉・人参1/4本は細かく切る。
③餅を小さく切る(素麺でも良い)。
④生姜10gはみじん切り。
⑤ボウルに薄力粉20g・ウスターソース大さじ1・水200mlを入れて混ぜる。
⑥熱したホットプレートにサラダ油をひき、①・②・③④を加えて⑤を入れ合わせ炒める、煮たら薄く広げピザ用チーズ30gを乗せ、溶けたら皿に盛りトマトを添え完成。
*タコ・肉・ハム・むきエビなどを入れるのも良い。
Monjayaki of meiko
I remembered a long time ago recipe and made it.
If you add plenty of ingredients and cheese, your child will be overjoyed.
Monjayaki has long been eaten by children in the town on the iron plate of the candy shop. Simply melt a cup of flour with water and sprinkle with
sauce and blue sauce.
When I had money, I sprinkled cherry shrimp and red ginger.
- people before
- ①Remove the thin skin and loosen the body of 50 g of meiko .
- ②Cut 1/4 cabbage and 1/4 carrot into small pieces .
- ③Cut the rice cake into small pieces (even noodles are fine).
- ④10g ginger
- ⑤In a bowl mixe 20gflour, 1 tbsp Worcestershire sauce and 200ml water .
⑥Add salad oil to a hotplate, add ①, ②, ③ ④, stir-fry, cook, and once cooked, place 30g thinly spread pizza cheese, then serve on
a plate and serve with tomatoes.
* It is also good to put octopus, meat, ham, etc.
bowl, mix 20