はやとうりのきんぴら(4人分)
はやとうりの収穫が始まり、旬を味わいました。
①はやとうり200gを薄く切る。
②鍋にサラダ油小匙1を入れ、透明になるまで炒め、砂糖大匙1・醤油小匙1・酒大匙1を加え、好みにより赤唐辛子1本を入れて水気がなくなるまで炒める。
③皿に盛りつけて好みにより、煎りゴマや粉パセリ少々をふりかける。
*人参・セロリ・レンコンなどを混ぜた物も良い、その時少しの酢で味付けも良い。
Hasato Ura Kinpira (for 4)
The harvest of haya tori began and we tasted the season.
①Cut 200 g of the 200g.
②Put 1 salad oil in a saucepan and fry until transparent , sugar large spoon 1, soy sauce 1, sake large 1 Add, add 1 red pepper if you like, and fry until the moisture is gone.
③Serve on a plate and sprinkle with roasted sesame or a little powdered parsley, depending on your
* Carrots, celery, lotus root, etc. may be mixed, and seasoning with a little vinegar at that time is also good.