おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 はやとうりのきんぴら(4人分

2021年12月09日 | 日記

はやとうりのきんぴら(4人分

はやとうりの収穫が始まり、旬を味わいました。 

      

①はやとうり200gを薄く切る。

②鍋にサラダ油小匙1を入れ、透明になるまで炒め、砂糖大匙1・醤油小匙1・酒大匙1を加え、好みにより赤唐辛子1本を入れて水気がなくなるまで炒める。

③皿に盛りつけて好みにより、煎りゴマや粉パセリ少々をふりかける。

*人参・セロリ・レンコンなどを混ぜた物も良い、その時少しの酢で味付けも良い。

 

Hasato Ura Kinpira (for 4)

The harvest of haya tori began and we tasted the season.  

     

①Cut 200 g of the 200g.

②Put 1 salad oil in a saucepan and fry until transparent , sugar large spoon 1, soy sauce 1, sake large 1 Add, add 1 red pepper if you like, and fry until the moisture is gone.

③Serve on a plate and sprinkle with roasted sesame or a little powdered parsley, depending on your

* Carrots, celery, lotus root, etc. may be mixed, and seasoning with a little vinegar at that time is also good.

 

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