フリッター
フリッターは食材に、小麦粉・卵黄・油・牛乳・塩、そしてメレンゲの入った衣をつけて揚げたものを指します。
フリッターというと、通常卵白を使用しますが今回は卵を使わないフリッターを作りました。
4人前
➀ブロッコリー1株・ズッキーニ1本は小房に分け、ズッキーニは輪切り、赤パプリカ1個は細長い乱切り、むきエビ15尾・ささみは2本一口大、むきえびは背わたを取っておく。
②薄力粉160g・片栗粉40g・ベーキングパウダー小さじ2・コンソメ小さじ2・塩小さじ1/2・酒大さじ1・水200mlを合わせ、具材にたっぷりとつけたら170〜180℃でからっと揚げる。
メレンゲとは、卵(鶏卵)の卵白を泡立てた食材、およびそれを用いた菓子のこと。滑らかな食感をだすため、もしくは加熱時の膨張剤として料理(主に菓子)に使用される。
fritter
Fritters are fried ingredients with flour, egg yolks, oil, milk, salt, and meringue batter. When I say fritters, I usually use egg whites, but this time I made a fritter that does not use eggs.
4 servings
➀Divide 1 broccoli and 1 zucchini into small bunches, zucchini is sliced, 1 red paprika is elongated, 15 shrimps and scissors are 2 bite-sized, and the peel shrimp is set back.
②Combine 160 g of flour, 40 g of potato starch, 2 teaspoons of baking powder, 2 teaspoons of consomme, 1/2 teaspoon of salt, 1 tablespoon of sake, 200 ml of water, and fry it at 170 to 180 °C.
⓷Put 2 tablespoons of ketchup and 2 tablespoons of mayonnaise. Meringue is a food made by whisking egg whites from eggs (chicken eggs) and sweets using them. It is used in cooking (mainly confectionery) to give a smooth texture or as an expansion agent during heating.