おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ほうれん草の刺身

2022年04月06日 | 日記

ほうれん草の刺身

 新鮮な、ほうれん草友人のプレゼント、生でも山葵醤油で食べても大変美味しいです

   

①ほうれん草を洗い、煮沸水(塩少々)に入れ、10秒程茹でて、冷水で冷やす。

②水切りして3~4cmに切り水を絞り、醤油・わさびで食する。

*新鮮な、ほうれん草の刺身は甘みがあり、作っている物の役得。

*鰹節や胡麻をまぶすのも美味しいです。

 Spinach Sashimi

Fresh, spinach friend's present, it is very delicious even if you eat it raw or wasabi soy sauce.

    

①Wash the spinach, put it in boiling water (a little salt), boil it for about 10 seconds, and cool with cold water.

②Drain, squeeze water into 3-4 cm, and eat with soy sauce and wasabi.

* Fresh, spinach sashimi is sweet and useful for what you are making.

*It is also delicious to sprinkle with bonito flakes and sesame seeds.

 

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おばさんの料理教室 イカ大根

2022年04月06日 | 日記

イカ大根

大根の美味しい時期です、おでんや色々な料理に。今回はイカと煮ました。

     

①イカ・大根を洗い適当な大きさに切り鍋に水・醤油を入れ炊く。

②煮沸時間5分煮て発泡スチロールで保温して出来上がり。

*イカと煮ると大根が柔らかくなるのが不思議。

*発砲スチロールの底には新聞紙などを敷く(底が熱で溶ける)

*おでんもこんな要領で・・・・・

Squid Radish

It is a delicious time of daikon radish, for oden aed it with squid.

              

①Wash the squid and radish, cut them into appropriate sizes, put water and soy sauce in a saucepan, and cook.

②Boil for 5 minutes and keep warm with styrofoam to finish.

 It is strange that daikon becomes softer when boiled with squid.

* Spread newspaper etc. on the bottom of the fired styrofoon (the bottom melts with heat)

 

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