おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 菊桜の甘酢漬け

2022年04月16日 | 日記

菊桜の甘酢漬け  

菊桜が綺麗なので甘酢の料理を楽しみました。

一つの花に花びらが300枚以上つき、ちょうど菊の花のように咲くことからこの名で呼ばれています。ソメイヨシノより開花が遅い。

     

①菊桜の花をほぐし、煮沸水に10秒ほど入れ、冷水で冷やす。

②①の水を搾り、甘酢(酢:砂糖=3:1の割合で溶かしたもの)に漬け出来上がり。

*今回はケールの花芽をさっと茹で添えました。

*桜の花は八重桜も食用に食べられる。

Pickled kikuzakura with sweet and sour

The chrysanthemum was beautiful, so I enjoyed the sweet and sour dish.

      

①Loosen the chrysanthemum cherry blossoms, put them in boiling water for about 10 seconds, and cool them in cold water.

②Squeeze the water of and pickle it in sweet vinegar (vinegar: sugar = dissolved in a ratio of 3: 1).

*This time, I quickly boiled kale flower buds.

*Cherry blossoms can also be eaten for food.

 

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