カオマンガイ
タイ料理の定番、カオマンガイを手軽に炊飯器で作りました。手作りのタレは、ナンプラーの風味と豆板醤の辛さがくせになるおいしさです。
(4人前)
➀炊飯釜に米2合・すりおろしニンニク小匙1・すりおろし生姜小匙1・鶏ガラスープの素大匙1を入れ、水を2合の目盛りまで入れてかき混ぜます。鶏もも肉300g、長ねぎ1本の青い部分を入れて炊飯。
②長ねぎの白い部分5cmをみじん切りにします。ボウルに入れ、ナンプラー大さじ1・砂糖小さじ2・酢大さじ1・オイスターソース小さじ1・
⓷しょうゆ小さじ1・豆板醤小さじ1/2・ミニトマト2個ベビーリーフ10g
➃タレの材料を加え全て混ぜる。
⑤①が炊けたら鶏もも肉を取り出し食べやすい大きさに切り、お皿にミニトマト、ベビーリーフと共に盛り付け、②をかけて完成。
Khao Man Gai
I made Khao Man Gai, a staple of Thai cuisine, with a rice cooker easily. The handmade sauce is a delicious taste that makes the flavor of nampura and the hotness of soy sauce.
- people ago)
➀In a rice cooker, add 2 cups of rice, grated garlic 1, grated ginger 1, and chicken soup 1, and stir water to 2 sets of scale. Cook rice with 300g of chicken thighs and a blue portion of 1 long onion.
②Chop the white part of the green onion 5cm. In a bowl, 1 tablespoon nampler, 2 tsp sugar, 1 tablespoon vinegar, 1 tsp oyster sauce ・
⓷1 teaspoon soy sauce, 1/2 tsp soy sauce, 2 mini tomatoes, baby leaves 10g
➃Add the sauce ingredients and mix everything.
⑤When ➀ is cooked, remove the chicken thighs and cut them into easy-to-eat pieces, serve them on a plate with mini tomatoes and baby leaves, and ② to complete.